theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Mijn Huis, Jouw Huis

Mijn Huis, Jouw Huis is de Nederlandse titel van het boek dat in oktober 2008 wordt uitgegeven door het Joods Historisch Museum. Het is een klein monument voor de beroemde illustratrice Fiep Westendorp (1916-2004).

Net als in het JHM Kindermuseum vormt een ‘huis’ het uitgangspunt voor het boek Mijn Huis, Jouw Huis. Elk hoofdstuk gaat over een kamer in het huis. De illustraties, gedichten en verhalen brengen de kamers tot leven.

Mijn Huis, Jouw Huis bevat van oorsprong Nederlandse teksten, die zijn vertaald naar het Engels, Hebreeuws en Arabisch om, net als in het JHM Kindermuseum, bruggen te slaan en kinderen plezier te laten beleven aan elkaars cultuur.

Een aantal prachtige tekeningen van Fiep Westendorp, die het Joods Historisch Museum samen met Illustre b.v. heeft uitgekozen, staan centraal in Mijn Huis, Jouw Huis, naast de gedichten en verhaaltjes van Annie M.G. Schmidt en een enkel versje van Han G. Hoekstra. Bibi Dumon Tak leverde een bijzondere bijdrage aan het boek door de verschillende kamers met elkaar te verbinden.

Verder heeft het boek nog een paar verrassingen: recepten uit diverse culturen, een spel met de verschillende talen en… Dikkertje Dap op CD, gezongen in het Nederlands, Arabisch, Hebreeuws en Engels door achtereenvolgens VOF de Kunst, Hakim, Gilad Nezer en Jimmy Hutchinson.

ISBN 978-90-9023286-7 / 108 bladzijdes.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Mijn Huis, Jouw Huis


Mijn Huis, Jouw Huis - informatie, agendas, shows, nieuws


Mijn Huis, Jouw Huis lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap