theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

De 7 Provinciën

Oorspronkelijk was De 7 Provinciën gebouwd in 1665 voor de Rotterdamse Admiraliteit. In zijn gloriejaren was het schip het vlaggeschip van Admiraal Michiel Adriaensz.

De Ruyter en maakte het vele zeeslagen mee. Na bijna 30 dienstjaren werd het in 1694 afgedankt. Mede vanwege zijn beroemde bevelhebber is De 7 Provinciën een schip dat tot vandaag tot de verbeelding van velen spreekt.

Na de voltooiing van de V.O.C schip Batavia is op de Bataviawerf begonnen met het ambitieus project om vlaggeschip De 7 Provinciën na te bouwen.

Op 17 mei 1995 werd de kiel van het schip De 7 Provinciën gelegd. De bouw van dit grote 17de eeuwse oorlogsschip zal nog geruime tijd gaan duren.

Het doel van de bouw van De 7 Provinciën is, om een zo getrouw mogelijke reconstructie van dit 17de-eeuwse oorlogsschip te maken, aan de hand van bestaand bronnenmateriaal.
Trivia:
De naam 'De 7 Provinciën' verwijst naar de staatsvorm van de Nederlandse Republiek in de 17de eeuw. Tussen 1581 en 1795 bestond deze Republiek uit zeven soevereine gewesten: Holland, Gelderland, Zeeland, Friesland, Utrecht, Overijssel en Stad & Lande van Groningen. Brabant en Limburg waren de z.g. generaliteitslanden; zij werden bestuurd vanuit Den Haag en hadden geen eigen vertegenwoordiging in de Staten-Generaal.

Het 'landschap' Drente werd als te onbeduidend gezien om met de anderen mee te mogen doen.Zie ook:
» De Bataviawerf


Probeer ook de actZoeker
Shows van De 7 Provinciën

wekelijks De 7 Provinciën bezichtigen
De Bataviawerf, Lelystad

De 7 Provinciën - informatie, agendas, shows, nieuws


De 7 Provinciën lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• Karsu
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap