theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Kodak Brownie Box Camera

Brownie was een camera merk van Kodak en werd geïntroduceerd in februari 1900. Om de productie kosten zo laag mogelijk te houden en zodoende fotografie bij een breed publiek toegankelijk te maken werden de eerste Brownies gemaakt van karton en werden verkocht voor $1,00.

Mede om de eenvoud van de fotografie te benadrukken waren de kinderen de doelgroep om de camera’s aan te verkopen, advertenties laten dan ook meestal fotograverende kinderen zien. De naam Brownie kwam van een, in een aan het einde van de negentiende eeuw, populair karakter uit de kinderboeken van de Canadese schrijver en illustrator Palmer Cox.

Om verschillend formaat foto’s te krijgen waren de camera’s in verschillende groten gemaakt. De ontwikkelde negatieven werden afgedrukt als een zogenaamd contactafdruk. Dat betekend dat het negatief op een fotopapier werd gelegd en deze sandwich werd dan na een kortstondige belichting in de donkerekamer ontwikkeld.De grote van het negatief was toen bepalend voor de grote van de uiteindelijke foto.

In 1924 werden de eerste Brownie camera’s gemaakt van metaal (aluminium). In 1928 tot 1932, kwam de Amerikaanse industriële ontwerper Walter Dorwin Teague in het Kodak bedrijf om de camera’s een wat meer eigentijds, elegant, uiterlijk te geven. De camera’s waren niet langer zwart maar ook in diverse kleuren gemaakt, de introductie van de metalen camera’s maakte het ook mogelijk de voorkanten van de Brownies te voorzien van prachtige eigentijdse Artdeco fronten, voorbeelden daarvan zijn de Beau Brownies en de Boy Scout Brownies.

Begin 1933 werd er een nieuwe rolfilm geïntroduceerd, de gebruikelijke 120 film werd vervangen door de 620 (six-20) film en de grotere 116 film door de 616 (six-16) dat betekende een nieuwe lijn camera’s die geschikt waren voor de nieuwe film, slechts één camera is gemaakt in een versie voor de oude en nieuwe film, de eerder genoemde Boy Scout Brownie gemaakt van oktober tot december 1932 en zijn latere six-20 versie van januari 1933 tot 1934.

Brownie Box Camera’s werden gemaakt in de USA tot 1952, Groot Brittannië tot 1960, Duitsland van 1933 tot 1936 en in Australië tot 1962.

Trivia:
Kodak heeft nooit, ondanks het succes, copyrights betaald aan Palmer Cox voor het gebruik van de naam Brownie.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Kodak Brownie Box Camera


Kodak Brownie Box Camera - informatie, agendas, shows, nieuws


Kodak Brownie Box Camera lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap