theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

The Auction of King William’s Paintings (1713)

Auteur(s):
» Koenraad Jonckheere

Koenraad Jonckheere legde in 2005 de laatste hand aan zijn werk 'The Auction of King William’s Paintings (1713)'. Jockheere promoveerde met zijn werk over de kunsthandel in de vroege 18e eeuw aan de Universiteit van Amsterdam.

Het boek is een studie naar de kunsthandel en de netwerken van kunstverzamelaars in Europa aan het einde van de eventiende en in de achttiende eeuw.

Het uitgangspunt van het boek is de veiling van een bijzondere collectie, die van koning-stadhouder Willem III, gehouden in Amsterdam, 26 juli 1713. De collectie bevatte kapitale stukken van Antony van Dyck, Peter Paul Rubens, Paolo Veronese, Gerard Dou en andere meesters.

Het boek vertelt het spannende verhaal van personages als organisator Jan van Beuningen, de rijke Engelsman James Brydges, Duitse vorsten als Lothar Franz von Schönborn en Anton Ulrich von Braunschweig-Wolfenbüttel, de financierders Matthew Decker en James Drummond en Nederlandse kunstenaars-handelaars.


Zie ook:
» Koenraad Jonckheere


Probeer ook de actZoeker
The Auction of King William’s Paintings (1713) - informatie, agendas, shows, nieuws


The Auction of King William’s Paintings (1713) lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap