theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Kester Freriks

Kester Freriks is schrijver van verhalenbundels en romans, waaronder Grand Hotel Lembang (1970), Ogenzwart (1997), De bruid van Elswout (1998) en Eeuwig Indië (1998).

Freriks werd geboren in Djakarta, Indonesië. Zijn vader was als telegrafist verbonden aan de Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda.

Op 31 december 1957 dienden alle Nederlanders de voormalige kolonie te verlaten. Over dit gedwongen vertrek en de omzwervingen in Nederland schreef Kester Freriks in zijn debuut 'Grand Hotel Lembang'.

Hij bracht zijn jeugd door in Zandvoort en Groningen. In Almelo volgde hij de middelbare school. In 1974 vertrok hij naar Amsterdam om aan de Universiteit van Amsterdam Nederlandse Taal- en Letterkunde te studeren met als bijzondere richtingen Literatuur- en Theaterwetenschap. In deze jaren was hij als vertaler en acteur verbonden aan het Amsterdamse toneelgezelschap Handke/Weiss.

Als romanschrijver, dichter en essayist profileerde Kester Freriks zich in tijdschriften als De Revisor, De Gids, Tirade, Hollands Maandblad, Maatstaf, De Tweede Ronde, De Held, Fodor Maandblad, De Zingende Zaag en Bzzlletin. Hij was als gastredacteur verbonden aan het Amsterdams Studentenweekblad Propria Cures.

Sinds 1981 is Kester Freriks verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij toneelrecensies, beschouwingen, reportages, natuurscènes en reisverhalen schrijft. Hij volgt voor de bijlage Boeken de Scandinavische literatuur.

In 1982 werd zijn biografische roman 'Hölderlins' toren bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs voor literatuur.
Probeer ook de actZoeker
Shows van Kester Freriks

geweest Borderkitchen: Erlend Loe
literair event
geweest Dahlia 's en sneeuw
Lezing
geweest De Valk, over valkerij en wilde vogels
lezing
geweest Het Voorwoord 2009
literair festival

Kester Freriks - informatie, agendas, shows, nieuws


Kester Freriks lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap