theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Maarten 't Hart

Maarten ’t Hart is een Nederlandse tekenaar en schilder die gedurende de afgelopen twintig jaren een eigen benadering verworven heeft.

Maarten werd geboren in de Langestraat in Amersfoort. Zijn vader had een tent- en zeilmakerij en een winkel in lederwaren. Na de M.U.L.O. ging Maarten bij zijn vader werken, maar bezocht later toch de kunstacademie in Utrecht.

Daar was de realistisch werkende Maarten een vreemde eend in de bijt in de tijd dat de meeste studenten zich op de abstracte kunst toelegden. Alhoewel hij veelvuldig experimenteerde met abstract werk, is hij zich uiteindelijk toch op het realisme gaan toeleggen.

Aan de basis van het werk van Maarten ’t Hart ligt een bijzonder grote tekenvaardigheid die hij zich door hard werken eigen heeft gemaakt. Zijn onderwerpskeuze ligt vaak op het gebied van de architectuur, kerken en oude verlaten stationsgebouwen waarbij de structuren in muren en gebouwen hem boeien. Door te kiezen voor geïsoleerde gezichtspunten en door de intensiteit waarmee hij zijn gebouwen schildert, ontstaat vaak een lichte surreële indruk.

Zijn werk bevindt zich ondermeer in de collecties van Museum Flehite, Museum Henriette Polak in Zutphen en het Karmelklooster in Drachten.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Maarten 't Hart


Maarten 't Hart - informatie, agendas, shows, nieuws


Maarten 't Hart lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap