theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Annelies Gommer

Annelies schildert verlaten nachttaferelen.

Als het donker is gaat zij de straat op met haar camera op zoek naar plekken met witte straatverlichting. Ter plekke beoordeelt zij de lichtval en bepaalt de compositie. Vervolgens maakt zij foto's.

Eenmaal op het atelier beslist Annelies over het formaat van het paneel/doek. Vanuit een donkere ondergrond schildert zij met olieverf de lichtere delen en ontstaat het schilderij.

De intrigerende sfeer dat licht kan oproepen, is haar fascinatie. Toepasselijke scenes zijn bijv. bouwterreinen of steegjes. Zij benadert deze plekken als een decor op een toneel. Hierdoor ontstaat ook het filmische karakter in haar beelden.

Doordat Annelies locaties kiest waar de mens 's nachts niet graag komt (of aan voorbijgaat), treedt er een gevoel van vervreemding op. De mens is afwezig, hoewel er soms wel indirecte tekenen van leven zijn. Dat is bijv. te zien aan licht dat achter de ramen schijnt, of aan een passerende auto.
Het sterke licht/donkercontrast in haar werk geeft het geheel een extra `unheimische' lading.

Probeer ook de actZoeker
Shows van Annelies Gommer


Annelies Gommer - informatie, agendas, shows, nieuws


Annelies Gommer lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap