theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Pierre-Laurent Aimard

Frankrijk
Beroep: Muzikant > Instrumentalist
Instrumenten: Piano
Genres: Klassiek
Pierre-Laurent Aimard geldt als een briljant vertolker van 20ste eeuwse pianomuziek. Met name zijn vertolkingen van de Etudes van Ligeti en de Vingt Regards van Messiaen zijn internationaal lovend ontvangen.

Aimard studeerde aan het Conservatorium van Parijs waar hij zijn vier Eerste Prijzen behaalde. Het talent van de in 1957 in Lyon geboren Pierre-Laurent Aimard was op jonge leeftijd al zo groot, dat hij op 12-jarige leeftijd werd 'geadopteerd' door pianiste Yvonne Loriod, de echtgenote van Olivier Messiaen. Hij geldt dan ook wereldwijd als een van de meest vooraanstaande vertolkers van zijn werk.

Een jaar later studeerde Aimard onder leiding van zijn 'pleegmoeder' Messiaens "Vingt regards sur l'enfant Jésus". Op 17-jarige leeftijd gaf Aimard een uitvoering van deze monumentale cyclus.

Als winnaar van de internationale wedstrijd Olivier Messiaen verkreeg hij in 1976 erkenning op internationaal vlak. Sinds de jaren tachtig werkt Aimard nauw samen met György Ligeti. De componist wijdde verschillende ‘Etudes’ aan Aimard en wees hem aan om zijn complete oeuvre voor piano op te nemen.

Tegenwoordig concentreert Aimard zich op een solocarrière. Daarbij blijft hij bezieler van uitzonderlijke projecten, waarbij hij de kloof tussen publiek en hedendaagse muziek tracht te verkleinen. Zo stelde hij een concertreeks samen waarbij raaklijnen tussen Ligeti en Centraal-Afrikaanse muziek werden aangetoond en verbanden tussen de muziek van Elliott Carter en Orlandus Lassus werden blootgelegd.Trivia:
Naast uitvoerend musicus is Pierre-Laurent Aimard ook docent aan het conservatorium van Parijs en de Musikhochschule van Keulen.
Probeer ook de actZoeker
Shows van Pierre-Laurent Aimard


Pierre-Laurent Aimard - informatie, agendas, shows, nieuws


Pierre-Laurent Aimard lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap