theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Hillary Rodham Clinton

Hillary Rodham groeide op in Park Ridge, Illinois. Ze studeerde aan Wellesley College en rechten aan Yale University. Ze trouwde met "Bill Clinton", die ze aan Yale had leren kennen en verhuisde met hem naar Arkansas.

Daar richtte ze zich op een carrière als advocate. Het politieke leven van haar man zorgde ervoor dat ze zich steeds meer ging profileren als de vrouw aan zijn zijde, zeker toen Bill werd verkozen tot de 42ste president van de Verenigde Staten. Tijdens zijn regeerperiode stond Hillary aan het hoofd van een werkgroep die als doel had om het zorgverzekeringsstelsel te hervormen. Dit mislukte uiteindelijk door politieke weerstand.

Hillary baarde opzien door haar houding naar aanleiding van de affaire die haar man had met Monica Lewinsky. Ze is altijd pal achter haar man blijven staan. Aan het eind van Bill's regeerperiode stelde Hillary zich verkiesbaar voor de senaat. Ze werd in 200 gekozen en in 2006 herkozen.

In 2008 stelde ze zich verkiesbaar als kandidaat voor het presidentschap namens de democratische partij, waarmee ze de eerste vrouwelijke Amerikaanse president zou kunnen worden. In een ongekend felle verkiezing om het kandidaatschap nam ze het op tegen Barrack Obama. De twee gingen gelijk op, totdat in juni bleek dat Obama niet meer kon verliezen.


Probeer ook de actZoeker
Hillary Rodham Clinton - informatie, agendas, shows, nieuws


Hillary Rodham Clinton lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap