theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Mauricio Kagel

Geboren: 24-12-1931, Argentinië
Beroep: Muzikant > Dirigent
Genres: Klassiek
Mauricio Kagel werd geboren in 1931 in Buenos Aires en studeerde aan de universiteit aldaar muziek, literatuurgeschiedenis en filosofie.

In 1949 werd hij artistiek adviseur van de Agrupación Nueva Música en in 1950 voltooide hij zijn eerste composities. Nadat hij in 1955 studieadviseur geworden was bij de Kameropera en co-repetitor en dirigent bij het Teatro Colón, kwam Kagel in 1957 naar Europa waar hij zich vestigde in Keulen.

Vanaf 1958 nam hij deel aan de Darmstädter zomercursussen voor moderne muziek, sinds 1960 als docent. Van 1964 tot 1965 was hij Slee Professor of Composition aan de State University of New York at Buffalo; in 1968 leidde hij de Scandinavische Cursussen voor moderne muziek in Göteborg en van 1969 tot 1975 de cursus voor nieuwe muziek te Keulen.

Sinds 1974 is hij hoogleraar Neues Musiktheater aan het Keuls conservatorium. Mauricio Kagel is 'composer-in-residence' van het Philharmonisch Orkest te Keulen.

De bijzonder veelzijdige componist hield zich met grote voorliefde bezig met de omvorming en vervreemding van oudere muziek en hij vermengd historisch musicaal materiaal met electronisch-akoestisch en audio-visuele media. Hij experimenteert met alle soorten geluiddragers en betrekt ook het lichaam als muziekinstrument in zijn werken.

Probeer ook de actZoeker
Shows van Mauricio Kagel


Mauricio Kagel - informatie, agendas, shows, nieuws


Mauricio Kagel lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap