theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Guillermo del Toro

Guillermo del Toro werd in 1964 in Mexico geboren. Hij produceerde zijn eerste korte film op zijn eenentwintigste, 'Doña Lupe' (1986). Daarna werkte hij acht jaar als special effects make-up ontwerper en stichtte zijn eigen bedrijf, Necropia in de vroege jaren tachtig. In die tijd produceerde en regisseerde hij ook Mexicaanse televisieprogramma's en gaf college in film.

Del Toro kreeg zijn eerste succes toen 'Cronos' (1993) negen Academy Awards in Mexico en vervolgens de International Critics prijs in Cannes won. Hierop maakte Del Toro zijn eerste Hollywood film, Mimic (1997). Hij had wat moeite met de eisen van Hollywood op filmgebied en keerde terug naar Mexico om daar zijn eigen film productie bedrijf The Tequila Gang op te richten. Daarop maakte hij 'The Devil's Blackbone', een spookverhaal over de Spaanse Burgeroorlog. Vervolgens gaf hij Hollywood toch weer een kans en maakte de vampierfilm Blade II. Daarop volgde het succes van Hellboy. In 2006 maakte hij de fantasie film Pan's Labyrinth, waarvoor hij veel prijzen in de wacht sleepte, waaronder drie Academy Awards.

In de toekomst zal Del Toro een nieuwe verfilming van Roald Dahls de Heksen maken en een Frankenstein film als een waar 'Miltonian tragedy', waarmee hij refereert aan de Engelse dichter en auteur John Milton. Ook zal hij "The Hobbit" van Tolkiens The Lord of the Rings regisseren, samen met Peter Jackson als executive producer.

Trivia:
Guillermo del Toro heeft een fascinatie voor monsters, vandaar hun veelvuldige voorkomen in zijn films. Zijn favoriete monsters zijn Frankenstein en de Creature of the Black Lagoon.

Acteur "Ron Perlman" heeft in veel van Del Toro's films de hoofdrol gespeeld, waaronder in Blade II en Hellboy.

Del Toro wees kansen om I Am Legend, One Missed Call, Harry Potter and the Half-Blood Prince en Halo te regisseren af om zich compleet te kunnen richten op Hellboy II: The Golden Army.


Probeer ook de actZoeker
Guillermo del Toro - informatie, agendas, shows, nieuws


Guillermo del Toro lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap