theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Rudolf Jansen

Rudolf Jansen, geboren te Arnhem, studeerde gelijktijdig piano, orgel en clavecimbel aan het Amsterdams Conservatorium (thans Sweelinck Conservatorium) bij Nelly Wagenaar, zijn vader Simon C. Jansen en Gustav Leonhardt. Hij sloot zijn studie af met 2 maal een Prix d'Excellence: een voor piano en een voor orgel. Later behaalde hij de Aantekening Begeleiden bij Felix de Nobel.

In 1965 werd hem de "Toonkunst Jubileumprijs" toegekend en in 1966 de "Zilveren Vriendenkrans" van het Amsterdams Concertgebouw. Naast zijn solospel op de piano heeft Rudolf Jansen zich geleidelijk steeds meer toegelegd op liedbegeleiding en kamermuziek.

Concertreizen voeren hem over de hele wereld met kunstenaars van grote reputatie zoals: Elly Ameling, Robert Holl, Han de Vries, Peter Schreier, Andreas Schmidt, Olaf Bär, Barbara Bonney, Tom Krause, Hans Peter Blochwitz, Edith Wiens, Birgit Finnilä, Irina Arkhipova, Brigitte Fassbänder en Jean-Pierre Rampal.

Rudolf Jansen geeft regelmatig meestercursussen voor Lied-duo's in onder meer Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, De Verenigde Staten, Canada en Japan.

Rudolf Jansen maakte talrijke grammofoon- en CD opnamen met liederen en kamermuziek voor o.a. Philips, DGG, EMI, CBS en Erato, waarvan er enkele werden bekroond. (O.a. eenmaal een Edison met Han de Vries en eenmaal met Dorothy Dorow) Met Dorothy Do-row nam hij de complete Webern-liederen op welke op het label Etcetera zijn uitgebracht. Met Robert Holl nam hij 2 CD's voor Preiser Records op en voor Vanguard Classics een CD met Brahms-liederen; eveneens met Robert Holl en op het Vanguard label, 2 Schubert CD's. Een CD met Dietrich Fischer-Dieskau en het Nederlands Kamerkoor kreeg in 1992 de "Deutsche Schallplattenpreis".
In 1993 voltooide hij een project met de volledige Grieg-liederen op 7 CD's op het Noorse label Victoria. Hieraan werkten vier zangers mee waaronder zijn echtgenote de mezzo-sopraan Christa Pfeiler.
In 1996 werd een groot project voltooid door alle liederen van Alphons Diepenbrock, op het label CNM op te nemen. Daaraan werd ook meegewerkt door Christa Pfeiler en Robert Holl.
In het voor-jaar van 1999 verscheen op het label BMG-Ariola, een cassette met 8 CD's met de com-plete liederen van Strauss met pianobegeleiding. Naast Rudolf Jansen werkten aan deze uitgave de sopraan Juliane Banse en de bariton Andreas Schmidt mee.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Rudolf Jansen


Rudolf Jansen - informatie, agendas, shows, nieuws


Rudolf Jansen lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• Soulfly
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap