theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Willem

Al ruim veertig jaar geeft 'Willem' vlijmscherp commentaar op een wereld vol politiek geweld, ongelijkheid, genocide en geperverteerde machthebbers.

Willems cartoonistenloopbaan begon toen hij voor het studentenweekblad Propria Cures tekende. Daar ontmoette hij een redacteur van Provo, het tijdschrift waarin hij in 1965 actief werd.

Hij maakt in de jaren zestig naam als tekenaar voor Provo, Hitweek, De Nieuwe Linie en het mede door hem opgerichte blad God, Nederland en Oranje dat diverse malen in beslag genomen werd.

Beroemd en berucht is zijn tekening voor het allereerste nummer in 1966 van Koningin Juliana als raamprostituée met een prijskaartje van 5,2 miljoen gulden.

In 1968 vestigt Willem zich in Parijs en gaat hij tekenen voor bladen als Hara Kiri, L'Enragé en het beroemde satirische blad Charlie Hebdo. Als het 'Oog van Willem' staat zijn werk sinds 1986 dagelijks in Libération.

De totale afkeer van alles wat naar gezag en macht ruikt is er in de loop der jaren bij Willem niet minder om geworden.


Trivia:
In Frankrijk werd Willem geëerd met en een "Medaille d'Honneur", een prijs voor tekenaars, die hem door President Mitterrand werd uitgereikt en een tentoonstelling in het Centre Pompidou. In Nederland kreeg Willem in 2000 de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre. In 2007 de Inktspotprijs 2006.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Willem

geweest Willem. In geuren en kleuren
tentoonstelling

Willem - informatie, agendas, shows, nieuws


Willem lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap