theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Barack Obama

Geboren: 04-08-1961, Verenigde Staten
Beroep: Persoonlijkheid, Persoonlijkheid > Politiek
Barack Obama valt voor het eerst op tijdens de Democratische Conventie van 2004. In zijn 'endorsement speech' voor John Kerry laat hij meteen horen dat hij een begenadigd spreker is en dat hij heel goed aanvoelt hoe je de Amerikanen positief op hun patriottisme kunt aanspreken.

Wanneer hij zich later als presidentskandidaat stelt voor de Democratische partij grijpt hij steeds terug op elementen uit die speech, zoals "There are no blue states, or red states, but the United States of America", "The Audacity of Hope", enz.

Barack Obama wordt geboren in Honolulu, Hawaii. Door familie-omstandigheden verhuist het gezin naar Indonesië in 1967. Obama gaat er naar lokale scholen in Jakarta tot zijn tiende, waarna hij met zijn gezin weer teruggaat naar Hawaii.

Obama studeert politicologie aan de Columbia University in New York. Hij studeert af in 1983 en start na enkele bijbaantjes een studie rechten aan Harvard University in Cambridge, waar hij in 1991 magna cum laude afstudeert.

In 1996 wordt Obama verkozen tot senator van de staat Illinois. Hij wordt twee keer herkozen voor deze positie. In 2000 besluit hij zich verkiesbaar te stellen voor een positie in het huis van afgevaardigden. Hij verliest en stelt zich in 2003 verkiesbaar voor het senaatschap. Ditmaal wordt hij met overweldigende meerderheid verkozen tot senator namens de staat Illinois.

Internationale bekendheid verwierf Obama met zijn besluit om zich verkiesbaar te stellen voor het Amerikaanse presidentschap namens de Democratische partij. Hij nam het hier al gauw op tegen een andere sterke kandidaat: "Hilary Clinton".

De strijd om het kandidatuur namens de Democraten levert een onderlinge krachttoer op, die maandenlang het internationale nieuws beheerst en doet vermoeden dat het niet gaat om de strijd om de kandidatuur, maar om het presidentschap. In de tussentijd wordt namens de Republikeinen John McCain als kandidaat naar voren geschoven.

Obama verwerft tijdens zijn politieke carrière dankzij zijn charismatische speeches de bijnaam 'The Black Kennedy'.

Op 4 november 2008 werd Obama gekozen als 44e president van de Verenigde Staten. Obama schrijft hiermee geschiedenis door als eerste Afro-Amerikaan het strijd om het Witte Huis te winnen.

Op 9 oktober 2009 wordt bekend gemakat dat Obama de Nobelprijs voor de Vrede toegekend krijgt. Obama krijgt de onderscheiding voor zijn 'buitengewone inspanningen om de internationale diplomatie en samenwerking tussen volkeren te versterken'.

Trivia:
- Zijn slogan bij zijn kandidaatschap voor de Democraten was 'Yes we can'. Will.I.Am van de groep Black Eyed Peas ondersteunde deze campagne met een hierop gebaseerd lied, dat miljoenen keren bekeken werd op YouTube.

- Tijdens de keynote speech van de Democratische Conventie van 2004 is duidelijk te zien dat het merendeel van het publiek Obama niet kent, maar langzaam aan tijdens de speech wordt het publiek steeds meer emotioneel en tegen het einde zelfs extatisch.Zie ook:
Overige:
» President ObamaBarack Obama films, nieuw en filmstills en meer bij biosAgenda.nl

Probeer ook de actZoeker
Nieuws over Barack Obama

Barack Obama wint Nobelprijs voor de Vrede
09-10-2009 De Amerikaanse president "Barack Obama" wint dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede. Dat heeft het Nobelcomité vandaag bekendgemaakt in de Noorse hoofdstad Oslo. ...lees meer
Barack Obama beëdigd als president
21-01-2009 Barack Obama is dinsdag 20 januari 2009 in Washington DC beëdigd als 44ste president van de Verenigde Staten. De feestelijke beëdiging had een historisch karakter. Obama is de eerste president van Afrikaans-Amerikaanse komaf. ...lees meer
Obama president van Amerika
05-11-2008 Gisteren is "Barack Obama" gekozen als de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij versloeg daarbij de Republikeinse kandidaat "John McCain". De 47-jarige Obama schrijft geschiedenis door als eerste Afro-Amerikaan het Witte Huis te winnen. ...lees meer

Interviews - Barack Obama

President Obama
11-11-2008 Zoals de hele wereld ondertussen weet is Barack Obama gekozen als de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij versloeg daarbij de Republikeinse kandidaat John McCain.

De 47-jarige Obama schrijft geschiedenis door als eerste Afro-Amerikaan het Witte Huis te winnen en wordt de 44ste president van de Verenigde Staten.

TheAgenda was benieuwd wat Nederlandse artiesten hiervan vinden en vroeg hen om hun mening. ...lees meer

Shows van Barack Obama


Barack Obama - informatie, agendas, shows, nieuws


Barack Obama lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelEef van Breen GroupHeerlijcke MarktDe perfecte mens: Burn out or Burn in


• Senang
• Breek

• PAK'M


 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2019 theAgenda.nl/HyperLeap