theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Herman van Veen

Herman van Veen, geboren in Utrecht op 14 maart 1945. Zanger en schrijver van liedjes, sprookjes en vertellingen.

Groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin. Studeerde, viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. Maakte in 1965 zijn theaterdebuut met het muzikaal clowneske soloprogramma Harlekijn. Reist sindsdien de wereld rond. Speelt zijn voorstellingen in vier talen.

Zijn eerste bundeltje met verzen en verhalen werd in 1969 gepubliceerd, het eerste boekje van zijn beroemdste geesteskind Alfred Jodocus Kwak werd in 1979 uitgegeven en is inmiddels in twintig talen vertaald. Over de eenzame eend werd een muzikaal toneelstuk gemaakt en een televisieserie.

Van Veen bracht meer dan 130 cd's en zestig boeken uit. Hij schreef diverse filmscenario's, waaronder die van "Uit elkaar" en "Nachtvlinder". Als acteur was hij te zien in Ciske de Rat.

Van Veen was jarenlang bestuurslid van en goodwill-ambassadeur voor Unicef Nederland. Stichtte daarna vier organisaties, Colombine, de Stichting A.J.K., de Stichting Roos en de Herman van Veen Foundation.

Alle vier staan ze voor de Rechten van het Kind en proberen die rechten handen en voeten te geven door middel van kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden en Europa.

Hij is drager van de Louis Davidsring die hij in 1976 uit handen van "Wim Kan" mocht ontvangen en werd in 1993 koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In 1999 kreeg hij uit naam van de Duitse Bondspresident het Verdienstkreuz am Bande des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland vanwege zijn bijzondere bijdrage aan de Duits-Nederlandse verhoudingen.


Zie ook:
Prijzen - Toegekend:
» De Gouden Harp (1976)
» De Zilveren Harp (1969)
Familie:
» Anne van Veen
» Babette van Veen


Probeer ook de actZoeker
Shows van Herman van Veen


Herman van Veen - informatie, agendas, shows, nieuws


Herman van Veen lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap