theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Henk Westbroek

Henk Westbroek, geboren op 27 februari 1952 te Utrecht en 1,82 meter lang, is bepaald een bezig baasje. Waar de meeste mensen al dolblij zijn als ze één bepaald truukje beheersen, houdt Westbroek er vele verschillende carrières op na: als Nederlands muzikaalste disckockey houdt hij met zijn Radio 3-show ‘Denk aan Henk’ vier dagen per week miljoenen luisteraars aan de radio gekluisterd. Hij lest zijn dorst in zijn eigen kroeg Stairway To Heaven, daarmee hobby en werk op slinkse wijze met elkaar combinerend. En hij is lijsttrekker van Leefbaar Utrecht, een partij die vecht tegen de arrogantie van de macht in Westbroeks woonplaats.
Westbroek is (mede)auteur van liedjes als ‘België’ van Het Goede Doel, ‘Toveren’ van Herman van Veen, ‘Vrede’ van Ruth Jacott, ‘ Mag ik naar je kijken’ van Marcel de Groot en ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ van René Froger. Hij wordt alom beschouwd als een behendig tekstdichter, die de meest alledaagse gevoelens in buitengewoon doeltreffende woorden weet te vangen, dat iedere Nederlander herkent.

Maar boven alles is Henk één van de populairste en succesvolste zangers van ons land.Henks nieuwe album heet kortweg ‘WESTBROEK’. De daar van afkomstige hitsingle ‘Loods Me Door De Storm’ was een eerste voorproefje van wat een zeer gevarieerde plaat geworden is. Het verhaal van de tweede single 'Zelfs je naam is mooi' is bekend. Deze single stond tientallen weken in de toonaangevende hitlijsten en is tot op dit moment de grootste solo hit van Henk.

Op ‘WESTBROEK’ heeft Henk nauw samengewerkt met René Meister, zijn vaste technicus bij ‘Denk Aan Henk’ en jaren her de toetsenist van zijn eerste band het Goede Doel. Meister schreef altijd al mooie muziek, maar hield dit talent tot voor kort stiekem voor zichzelf. Tot ‘Denk Aan Henk” eens op lokatie vanuit de beroemde Abbey Road Studio’s in London uitgezonden werd. Op deze heilige grond, waar de Beatles hun platen opnamen, daagde een omroepmedewerkster Henk uit om binnen een kwartier een popsong te schrijven. Ze leverde de regel ‘Hou Me Vast Met Je Hart’ aan, en Henk toog onvervaard aan het werk. René liet zich niet onbetuigd, en kwam met de melodie op de proppen. De song lukte wonderwel, en is dan ook terug te vinden op ‘WESTBROEK’.

“René is een begenadigd componist en een uitmuntend producer, “ looft Westbroek zijn muzikale partner. “De meeste arrangerende producers kennen maar één kunstje, dat ze op alle liedjes loslaten. Maar de mensen die ik het meest bewonder, zoals Todd Rundgren, Neil Young en de Beatles, laten het juist van ieder afzonderlijk liedje afhangen wat er nodig is om het zo goed mogelijk ten laten klinken. Zo krijg je niet alleen een veel beter resultaat, maar ook veel meer variatie. Ik vond het vroeger al erg leuk dat de Beatles ‘Yesterday’ en ‘Why Don’t We Do It In The Road’ gewoon op één LP zetten. René is ook zo’n man die eerst naar het liedje kijkt, en dan beslist wat er nodig is. Heel bewust hebben we zo een plaat gemaakt, met een mooie ballade tot een dance nummer en van een songfestival-achtig liedje tot een goeie rock ‘n’ roll song. Dit altijd binnen het kader van een amuserende tekst en een herkenbare melodie. Want daar hou ik van.”Henk Westbroek en René Meister werkten een jaar lang in alle rust aan de elf nummers, die het nieuwe album sieren.

Veel werk werd verricht in Meisters eigen Volvett Studio, en beide mannen wisten hun werk bij de radio vaak met het plezier van het opnemen te combineren, door na ‘Denk Aan Henk’ uitzendingen vijftig meter verderop in het NOB-gebouw de Audio 1 studio in te duiken. Op ‘WESTBROEK’ hebben Henk en René gewerkt met een veel gekleurd palet. Zo is ‘De Laatste Stohalm ’een wel erg monter liedje over de dood, onder het motto ‘Een mens mag de moed nooit laten zakken, optimistisch blijven!’ ‘Zelfs Je Naam Is Mooi’ is een tedere ode aan Julia, waarover Westbroek zingt ‘Zelfs je naam is mooi, mooier dan die van iedereen die dezelfde naam heeft’. ‘Een Open Deur is daar juist het tegenovergestelde van. Cynisme en humor bepalen de sfeer in deze song over een vrouw bij wie Henk geen goed kan doen. Westbroek getuigt ook van een wrange kijk op de liefde in ‘Elke Keer’, een bitterzoet liedje over de onvermijdelijkheden in dit leven, met als doodsteek de constatering dat ‘als iemand zigt dat’ ie van je houdt, dat negen van de tien keer compleet gelogen is’. ‘De Laatste En De Eerste’, een opzwepend duet met Nance, staat juist weer bol van vrolijkheid.

Westbroek onderrsteund de release van zijn album te ondersteunen met een uitgebreide trektocht langs de Nederlandse podia, samen met zijn musicerende Consorten. “ Ik heb geluk gehad met deze band. Het zijn sublieme muzikanten, die stuk voor stuk ook nog eens over een prachtig stemgeluid beschikken, “zegt Henk, die zich erg verheugt op de aankomende optredens.

Op de vraag wat deze duizendpoot nu eigenlijk het liefste doet, zegt hij zeer beslist: “Muziek maken. Dan volgt radio, en ook televisie doe ik op z’n tijd met veel plezier. Een kroeg is aardig om te bedenken, maar als je er een moet runnen is de lol er gauw af. En schrijven vind ik erg aangenaam. Verhaaltjes, columns, boekjes, heel leuk. Trouwens, alles wat ik doe in mijn leven vind ik erg leuk.”


Zie ook:
Lid van:
» Het Goede Doel
Overige:
» Henk Westbroek & Consorten
Probeer ook de actZoeker
Shows van Henk Westbroek

geweest Bingo!
geweest Henk Westbroek
geweest Knuffelspek
geweest Knuffelspek
geweest NCRV's Volgspot. Radio-2-opnamen (1)
geweest Streetlive 2008
geweest Zuigwortel
Cabaret

Henk Westbroek - informatie, agendas, shows, nieuws


Henk Westbroek lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap