theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Lubbert Gnodde

Lubbert Gnodde werd geboren op Urk. Hij studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans van Nieuwkoop, Pieter van Dijk, Jacques van Oortmerssen en gastdocent Jean Boyer. Hij behaalde zijn 1e fase diploma cum laude.

Daarna volgde een stage in Parijs bij Michel Bouvard aan het Conservatoire National Supérieur de Musique, waarvoor hij beurzen ontving uit het Han Lammers Fonds en het Ans Witting Stipendium. Het 2e fase diploma werd behaald met het predikaat ‘bijzonder goed’ en daarnaast werd het praktijkdiploma kerkmuziek behaald.
In 2002 ontving Lubbert een beurs uit het Prins Bernhard Cultuurfonds om verder te studeren in Lyon bij Louis Robilliard aan het Conservatoire National Regional, waar hij de ‘prix de perfectionnement’ behaalde met de beoordeling ‘très bien à l’unanimité du jury’. Deze studie werd vervolgd met privé-lessen.

Ervaring als uitvoerend musicus bestaat met name uit orgelconcerten en deelname aan concoursen. In 1993 en 1995 won hij het Orgelconcours voor jongeren in Flevoland. In 2000 won hij twee eerste prijzen in het Nationaal Orgelconcours te Leiden. Verder werkte hij mee aan een unieke uitvoering van het grootse oratorium ‘Das Buch mit Siebeln Siegeln’ van Franz Schmidt in de Grote Kerk in Apeldoorn.

In 2005 kreeg hij de eerste prijs op het Internationale Schnitger Orgelconcours Alkmaar cum laude, met aantekening exceptioneel hoog niveau in tweede ronde. Ook won hij de eerste prijs in het Nationaal Orgelconcours Goes 600. In Brussel voerde hij de 5e symfonie van Louis Vierne uit, welk concert werd uitgezonden door de belgische radio.

Het volgende jaar speelde Lubbert o.a. in de internationale concertseries van de Martinikerk te Groningen, Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam, Grote of St. Laurenskerk te Alkmaar en tijdens de internationale orgelacademie te Gothenburg. In 2007 speelt hij o.m. in Fribourg (Zwitserland) en in Het Orgelpark te Amsterdam.

In 2007 won hij de eerste prijs en publieksprijs tijdens het Internationale Cesar Franck Concours te Haarlem, met o.a. Marie-Claire Alain in de jury.

Lubbert is organist van het Cavaillé-Coll orgel van de Augustinuskerk in Amsterdam-West. Hij is ook aktief als pianodocent en studeert momenteel piano bij Marc Pauwels.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Lubbert Gnodde


Lubbert Gnodde - informatie, agendas, shows, nieuws


Lubbert Gnodde lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap