theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?





service
Zoek!
acts > personen

Kors van Bennekom

Kors van Bennekom begon als fotograaf bij de communistische krant De Waarheid in 1956, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog waar hij tot 1965 werkte.

Als persfotograaf werd hij overal op af gestuurd: volksdansen, stakingen, een huisuitzetting, bijeenkomsten van de cpn, boksen in Krasnapolsky en de scheepswerven. Zijn foto’s vormden een prachtig document van gewone, hardwerkende mensen in een stad van armoede, wederopbouw en opstand.

In 1966 was Van Bennekom betrokken bij de oprichting van de Uitkrant voor Amsterdammers waarvoor hij jarenlang het culturele leven in de hoofdstad vastlegde. Van Bennekom nam de straatfotografie mee naar het theater en portretteerde levendig en brutaal tal van nationale en internationale theatermakers, musici, balletdansers en kleinkunstenaars.

Ook fotografeerde hij vanaf 1982 voor de jaarlijkse abonnementenbrochure, de AUB-gids. Bovendien bepaalde hij als huisfotograaf van hoofdstedelijke culturele instellingen, zoals Dogtroep, het Concertgebouworkest en het Publiekstheater, decennia lang het gezicht van het Amsterdamse kunstleven.

Daarnaast heeft Van Bennekom consequent zijn privé-leven gefotografeerd. Deze foto’s vertellen het onopgesmukte verhaal van een gezin waarin zijn vrouw Ine, zijn kinderen, kleinkinderen en hijzelf de hoofdrollen spelen.

In 1989 werden privé- en theaterfotos gecombineerd op een zeer succesvolle expositie in het Amsterdams Historisch Museum; een jaar later in 1990, verscheen het boek 'De Familie van Bennekom'. Tenslotte speelt hij in de jaren zeventig en tachtig een actieve rol in de legendarische, van oorsprong Amsterdamse fotografenvereniging GKf.

In 1993 verscheen de weerslag van zijn theaterfotografie in 'Twee planken en een hartstocht. 35 Jaar theaterfotografie'.





Probeer ook de actZoeker




Shows van Kors van Bennekom


Kors van Bennekom - informatie, agendas, shows, nieuws


Kors van Bennekom lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nl



Recentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt





 feedback hoek



  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap