theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Arthur en Lucas Jussen

Lucas is op 5-jarige leeftijd begonnen met pianolessen bij Lenny Bettman. Drie jaar later was hij een van de vijf finalisten van de Rotterdamse Pianodriedaagse in de Doelen te Rotterdam.

Ook speelde hij in de Grote Zaal van het Concertgebouw waar hij werd begeleid door Camerata Amsterdam. In de Kleine zaal trad hij op tijdens het eerste Lustrumconcert van de Young Pianist Foundation. Lucas behaalde een 1e prijs bij het Inter Provinciaal Muziekconcours. In zijn categorie ontving hij bovendien de Liszt-prijs. Afgelopen november behaalde Lucas, net als zijn broertje Arthur, een eerste prijs bij het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Daarnaast schitterde Lucas op het Prinsengrachtconcert naast de meesterpianist Lang Lang.

Ook Arthur begon op 5-jarige leeftijd met pianolessen bij Lenny Bettman. In mei 2004 won hij het 'DNM-Muziekconcours'. Een jaar later behaalde hij een 1e prijs bij het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent en werd hij tijdens de finale gekozen tot 'Jong Muziektalent van het jaar'. Arthur heeft net als zijn broer Lucas naast het pianospelen nog twee andere grote hobby's, namelijk voetbal en tennis.

Lucas en Arthur traden samen op in het Concertgebouw te Amsterdam met het concert voor twee piano's van Mozart.

De ontwikkeling van Lucas Jussen en Arthur Jussen als pianist (ze maakten resp. in 2003 en in 2005 hun debuut in het Amsterdamse Concertgebouw waar ze begeleid werden door Camerata Amsterdam olv Jeroen Weierink) heeft een ware vlucht genomen.

Zoals gezegd werden ze onder de vleugels genomen van de wereldberoemde pianiste Maria Joâo Pires die de jongens een jaar lang zeer intensief heeft begeleid in haar opleidingsinstituut in Portugal en Brazilië. Met grote regelmaat ontmoeten ze nog steeds Maria Joâo Pires, die de rode draad in hun muzikale ontwikkeling is gebleven, voor lessen.

Tal van prijzen en onderscheidingen hebben Lucas en Arthur op hun naam staan. Ze spelen inmiddels met gerenommeerde orkesten als de Radio Kamer Filharmonie olv. Jaap van Zweden.

Roel van Duin maakte een TV documentaire speciaal over Arthur en Lucas onder de titel “Help, ik heb talent!”


Probeer ook de actZoeker
Shows van Arthur en Lucas Jussen


Arthur en Lucas Jussen - informatie, agendas, shows, nieuws


Arthur en Lucas Jussen lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap