theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Samantha Power

Samantha Power was oorlogscorrespondente op de Balkan en een van de adviseurs van Barack Obama. Haar expertise: genocide en mensenrechten schendingen. Daarnaast is ze verbonden aan Harvard University, waar ze leiding geeft aan het Carr Center for Human Rights Policy.

Voor haar boek 'Een probleem uit de hel' ontving ze de Pulitzer Prize en de National Book Critics Circle Award. In 2008 verscheen 'De Man die de wereld wilde redden', over het leven van Sérgio Vieira de Mello. Sérgio Vieira de Mello werkte voor de VN in de brandhaarden van Cambodja, Libanon, Bosnië en Irak, en stierf bij een terroristische aanval op het VN-hoofdkwartier in Irak in 2003.

De loopbaan van deze VN-topman is een staalkaart van de conflicten waar de VN mee te maken heeft gehad in de strijd om de wereldvrede. Samantha Power gebruikte het leven van deze bijzondere man als rode draad bij dit boek over de geschiedenis van de VN en de grote dilemma’s die de organisatie en haar medewerkers achtervolgen.


Trivia:
Samantha Power stapte noodgedwongen op als adviseur van presidentskadidaat Barack Obama, nadat ze Hillary Clinton een ‘monster’ had genoemd in een interview met een Schotse krant.

‘Je kijkt naar haar en je denkt: bah’, aldus Power over Clinton. ‘De hoeveelheid misleiding die ze heeft geuit is erg onaantrekkelijk.’

Obama heeft veelvuldig beloofd een ‘schone’, positieve campagne te zullen voeren, zonder gescheld en ‘modder gooien’. Zijn campagne nam vrijdagmorgen meteen afstand van de opmerkingen, en Power deed een verklaring met excuses uitgaan.

Maar het was al te laat voor de adviseur, die eerder een jaar vrij nam om voor Obama in de senaat te werken. Na toenemende media-aandacht en klachten van de Clinton-campagne, stapte Power op. Ze bood haar excuses aan Obama aan en noemde haar opmerkingen ‘onvergeeflijk’.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Samantha Power

geweest Borderkitchen: Samantha Power
literaire event

Samantha Power - informatie, agendas, shows, nieuws


Samantha Power lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap