theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Johan Rooze

Johan Rooze studeerde piano en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1986 zijn U.M.- diploma behaalde bij Reinier Wakelkamp. Hoewel volledig opgeleid in de klassieke muziek is hij van jongs af aan ook actief in de lichte muziek en de jazz. Hij volgde masterclasses in Texas, Iowa en Michigan (U.S.A.) bij o.a. Phil Mattson, Michele Weir, Paris Rutherford en Steve Zegree. Samen met de Studenten Vocalgroup Dekoor organiseerde hij workshops onder leiding van Ward Swingle, Jonathan Rathbone en Michele Weir.
Dekoor won o.a. het Nederlands koorfestival, Internationaal Vocalgroup Festival en het Internationale Koorfestival “Canto in Riva” in Italië.

Hij is op het gebied van de lichte muziek actief als cursusleider, gast dirigent, jazz-pianist, jury-lid, arrangeur en zanger.

Hij is sinds 2001 dirigent van het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO), maar daarvoor was hij al sinds 1985 regelmatig betrokken als repetitor.

Met de twee studentenkoren maakte hij concertreizen naar Frankrijk, Oostenrijk, Italië Hongarije, Polen, England, Kroatië, Letland, Canada, U.S.A., Korea en Taiwan

Hij is sinds de oprichting de artistieke spil van het Dudok-Ensemble in Hilversum en dirigeert maandelijks de Utrechtse Bachcantatediensten in de Geertekerk.

Als gastdirigent is hij actief o.a. aan het Conservatorium van Beijing (China) en bij het Groot-omroepkoor van de N.O.B.

Hij is hoofdvak-docent koordirectie aan het Conservatorium van Alkmaar en docent op de Jazz afdeling van het Conservatorium van Rotterdam. Als muzikaal adviseur is hij verbonden aan de Koninklijke Christelijke Zangersbond (KZCB).


Zie ook:
Overige:
» DeKoor
Probeer ook de actZoeker
Shows van Johan Rooze

geweest Bach

Johan Rooze - informatie, agendas, shows, nieuws


Johan Rooze lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap