theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

George W. Bush

George W. Bush is de zoon van de voormalig 41ste president van de VS, "George Bush" en Barbara Bush. Hij is getrouwd met Laura Bush en heeft twee dochters: Barbara en Jenna Bush.

De carriere van Bush jr. startte in het leger als piloot van 1968 tot 1973. Toen hij het leger verliet begon hij met een studie aan de gerenommeerde Harvard Universiteit, waar hij in 1978 zijn Masters of Bussiness Administration (MBA) haalde. Na zijn studie ging Bush handelen in claims voor olie en mineraalgronden in West-Texas.

De republikeinse politicus Bush was in de jaren voor zijn presidentschap gouverneur van de staat Texas. In januari 2001 werd Bush in een nek-aan-nekrace met Al Gore verkozen tot de 43ste president van de Verenigde Staten.

De aanslagen van 11 september en de oorlogen in Afghanistan en Irak hebben een grote stempel gedrukt op de regeerperiode van Bush in het Witte Huis. Het zijn deze gebeurtenissen die de heftigste kritiek met zich meegebracht hebben.

Opvallend aan het presidentschap van Bush is dat hij zowel het hoogste als het laagste waarderingscijfer voor een Amerikaanse president ooit heeft gekregen van het volk. Net na 11 september 2001 scoorde hij een waardering van 90%. Medio 2007 was het percentage het laagst met 27%.

Op het witte doek verscheen hij voornamelijk in kritische documentaires over de aanslagen van 11 september en de oorlog in Irak, waaronder Michael Moore's Fahrenheit 9/11 en "Alex Gibney"'s Taxi to the Dark Side.

"Oliver Stone" kondigde in 2008 een film aan over het leven en presidentschap van Bush, getiteld W..

Trivia:
George W. Bush had jarenlang een drankprobleem. Op zijn 40ste kwam George tot het besef dat hij wat moest doen aan zijn drankprobleem. Hij bestudeerde de bijbel en sloot zich aan bij de Methodistische kerk waar ook zijn vrouw toe behoorde. Vanaf dat moment dronk hij geen druppel alcohol meer.


Probeer ook de actZoeker
Nieuws over George W. Bush

Barack Obama beëdigd als president
21-01-2009 Barack Obama is dinsdag 20 januari 2009 in Washington DC beëdigd als 44ste president van de Verenigde Staten. De feestelijke beëdiging had een historisch karakter. Obama is de eerste president van Afrikaans-Amerikaanse komaf. ...lees meer
Cast 'filmregering' Bush bijna rond
07-04-2008 Oliver Stone werkt momenteel aan een film over het leven van de Amerikaanse president George W. Bush, getiteld W.. De casting van de regering-Bush is momenteel in volle gang. ...lees meer

George W. Bush - informatie, agendas, shows, nieuws


George W. Bush lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• Karsu
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap