theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Elle Eggels

Elle wordt in 1946 geboren in een klein Limburgs dorp als oudste van een gezin met vijf kinderen. Vanaf haar veertiende moet ze meewerken in de winkel van haar moeder. De middelbare school is nog niet weggelegd voor haar, maar ze vult het aan met typeles en schriftelijke taalcursussen. Wanneer ze twintig is besluit ze te reageren op een advertentie van de Nederlandse Televisie Stichting.

Ze wordt aangenomen en ze gaat in Hilversum op kamers wonen. Ze volgt de avondMavo en -Havo om haar opleiding bij te spijkeren en ze doorloopt ten slotte een alleszins onverwachte carrière bij televisie en radio. Uiteindelijk belandt ze in de schrijvende media en specialiseert ze zich in mode. Ze schrijft voor uiteenlopende bladen zoals Marion, Man, Nouveau, Elsevier.

Kort voor haar vijftigste verjaardag gooit ze het roer radicaal om. Als ze ziet dat de mode zich begint te herhalen en ze er geen interesse meer voor op kan brengen, vindt ze dat de tijd is gekomen om haar levensplan te herzien.

Ze heeft nog twee onvervulde dromen : een grote reis maken en een roman schrijven. Ze verkoopt huis en haard en keert de modewereld de rug toe en vertrekt uit Nederland. Haar reis voert haar naar Guatemala waar ze een intensieve cursus Spaans volgt. Na een paar maanden belandt ze in de Zuid-Mexicaanse staat Chipas waar ze zich vestigt in San Christobal de las Casas, een kleine gemeenschap waar ze de rust neemt om een boek te schrijven.

In 1998 verscheen haar debuutroman 'Het huis van de zeven zusters', waarvan alleen al in Nederland meer dan 80 000 exemplaren werden verkocht. Het is gebaseerd op het leven van haar moeder en haar tantes die opgroeiden in een bakkerij in Swalmen, vermengd met onmiskenbaar Zuid-Amerikaans magischrealisme.

In 1999 volgde haar tweede boek, 'Het godencomplot', niet zozeer een roman maar meer een spiritueel reisverhaal waarin Elle veel van haar eigen reiservaringen in het land van de Maya's verwerkt.

In april 2008 verschijnt haar zesde boek: 'De gedroomde man'.Probeer ook de actZoeker
Elle Eggels - informatie, agendas, shows, nieuws


Elle Eggels lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• Soulfly
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap