theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Louis Couperus

Louis Couperus is één van de grootste Nederlandse schrijvers. Zijn inmiddels klassiek geworden oeuvre geeft een meesterlijk beeld van de fascinerende wereld rond 1900.

De stormachtige ontwikkelingen in het politieke, maatschappelijke en culturele leven van die dagen heeft hij in zijn romans en verhalen vereeuwigd.

Het meest bekend is hij door zijn zogenaamde 'Haagse' romans: Eline Vere (1889), De boeken der kleine zielen (1901-1902) en Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan... (1906).

De stille kracht (1900) geeft een indringend beeld van het leven in het voormalige Nederlands-Indië. In zijn historische roman De berg van licht (1905-1906) schetst hij de opkomst en ondergang van de decadente Romeinse keizer Heliogabalus.

Couperus is een auteur met vele gezichten. Zijn veelzijdigheid is net zo indrukwekkend als de omvang van zijn oeuvre. Met een onuitputtelijke fantasie, werkkracht en stilistische variëteit schreef hij psychologische, mythologische en historische romans, verhalen, sprookjes en gedichten.

In zijn reisbeschrijvingen en feuilletons toont hij zich bovendien als een scherp observerend journalist. De afgelopen decennia zijn er televisieseries, toneelstukken, bioscoopfilms en een opera naar zijn romans gemaakt.

Louis Couperus is gecremeerd op Westerveld. Zijn as is enige tijd later overgebracht naar zijn graf op de begraafplaats Oud Eik en Duinen te Den Haag.

Trivia:
Op 4 juni 1923 wordt hij benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Probeer ook de actZoeker
Shows van Louis Couperus

wekelijks Couperus Wandelingen
musea
Louis Couperus Museum, Den Haag
geweest Van oude mensen en nieuwe dingen
expo

Louis Couperus - informatie, agendas, shows, nieuws


Louis Couperus lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• Karsu
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap