theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Gor Avetisyan

Gor Avetisyan werd in 1963 geboren in Yerevan, Armenië. Daar studeerde hij in 1990 af aan de kunstacademie en hield zich vooral bezig met het maken van sculpturen.

Het vallen van de Berlijnse muur en de daarop volgende post-Sovjet migratie was van grote invloed op zijn leven en artistieke carrière. Hij vertrok uit Armenië, het land dat ligt op de grens van de Oriëntal en de Westerse wereld, en trok door Europa, waar hij lange tijd in Duitsland verbleef.

Daar studeerde Gor verder aan een kunstacademie, om uiteindelijk te belanden in Praag, een stad waar Oost en West Europa elkaar ontmoeten. Naast het maken van sculpturen begon hij nu ook meer en meer schilderijen te vervaardigen om zijn ervaringen en emoties weer te geven.

De kruising tussen verschillende tradities en culturen zien we, op een bijzonder verfijnd emotioneel niveau, terug in het werk van Gor.

In zijn - abstract ogende - schilderijen gaan herinneringen als boodschappen uit het verleden samen met expressieve uitingen die ons de zon en de sfeer van de oriëntal doen voelen. Sommige representaties roepen herinneringen op aan de esthetisch verfijnde Armeense beeldentaal en aan Middeleeuwse kalligrafie.

Andere schilderijen ademen de sfeer van de Praagse barok terwijl ze iets mysterieus hebben. Authentieke emoties van de schilder vermengen zich met een nieuwe energie. Het werk brengt de boodschap voor een nieuwe lente.

In zijn schilderkunst viert Gor zijn romantische expressie van het bestaan. De filosoof achter Avetisyan laat ons zien dat de menselijke emotie traditionele en culturele grenzen overschreid. In de liefde, het verdriet en blijdschap herkennen we elkaar als mens.

Zijn werk wordt wereldwijd gewaardeerd om zijn expressieve en emotionele uitstraling. Zo won hij ondermeer tot tweemaal toe de eerste prijs op het internationale LIBR ART Salon, alsmede een prijs toegekend door de Europese Unie voor Kunst ('fine arts').Probeer ook de actZoeker
Shows van Gor Avetisyan

geweest Gouden lente
expo

Gor Avetisyan - informatie, agendas, shows, nieuws


Gor Avetisyan lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap