theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Fay Claassen

De Nijmeegse Fay Claassen is een jazz-zangeres. Voordat ze zich volledig toelegde op zingen volgde ze echter ook nog cursussen in ballet en acteren.

Uiteindelijk maakte ze de keuze voor muziek en studeerde ze aan het Haags Koninklijk Conservatorium. Al snel bleek dat ze een groot talent had voor het zingen van jazz. Claassen studeerde in 1997 af aan het conservatorium, waarna ze met verschillende groepen en combinaties de wereld afreisde.

Ze bracht haar eerste albu, 'Simply Be' uit met saxofoniste Carolyn Breuer. Daarnaast werkte ze onder meer samen met The Tony Overwater V-Group, de Loet van der Lee Group, Big Moves en het Amsterdam Jazz Quintet. Ook trok ze een tijd door Japan met het Historical Dance Theatre.

In 1999 bracht Fay Claassen ondersteund door de Jazz Impuls Foundation haar eerste eigen album uit: 'With a Song in my Heart'. Ze ontving hiervoor een nominatie voor een Edison. In 2000 was Claassen onder meer te zien tijdens het North Sea Jazz Festival en werd ze docente aan het conservatorium van Rotterdam.

In 2001 bracht Fay Claassen haar tweede album uit, dat ze opnam in New York. Voor het album 'Rhythms and Rhymes' werkte ze samen met artiesten als Toots Thielemans (mondharmonica), Kenny Werner (piano) en Mike Stern (gitaar). Enkele maanden later verscheen het album 'Specialy Arranged for Fay', samen met het Millenium Jazz Orchestra.

In 2002 ging Claassen op tournee door China en Portugal. Daarnaast stond ze op het Jazz Festival van Funchal (Madeira). Daarnaast speelde ze in vele clubs en theaters in Europa en Amerika.

In 2003 stond Claassen onder meer voor de derde keer op North Sea Jazz, bij de Robeco Jazz Concert Series in Amsterdam en het Museum van Altenburg (Leipzich). In het jaar daarna trad Fay Claassen onder meer op in Portugal en Frankrijk (onder meer in L 'Opera de Lyon met David Linx en Diederik Wissels). Ze hield een theatertour door Nederland met pianist Marc van Roon en het Millenium Jazz Orchestra.

In 2005 werkte de zangeres mee aan de tournee 'A Tribute to Chet Baker', met o.a. Jan Menu, Hein van de Geyn en John Engels. Daarnaast is ze als special guest te horen op het album 'One Heart, Three voices' van David Linx en Diederik Wissels. Ook ging Claassen opnieuw op tournee door onder meer Portugal, Zweden, Frankrijk en Belgie.

Samen met het Millennium Jazz Orchestra trad Claassen in 2006 op in o.a. New York (IAJE-conferentie), North Sea Jazz, Yokohama Promenade Festival (Japan), Jazz Liège Festival, New Morning Paris, Jazz at Junas, Le Prisme à Elancourt en Birdland Tokyo.

In 2007 trad Fay Claassen op in diverse improvisatie-optredens met James Carter en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Een soortgelijk project deed ze ook met Paquito de Rivièra en de W.D.R. Big band in Duitsland.

Probeer ook de actZoeker
Shows van Fay Claassen


Fay Claassen - informatie, agendas, shows, nieuws


Fay Claassen lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap