theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Paul van Ernich

Paul van Ernich is een klassiek kunstschilder die zich met veel toewijding heeft gericht op het in ere houden van een eeuwenoude ambachtelijke schildertechniek.

Op jonge leeftijd was zijn creatieve drang al groot en deze richtte zich naast het tekenen ook op het ontwerpen van speelse mechaniek en het aanleggen van een vlinderverzameling.

Na een bezoek aan het Rijksmuseum, bleef een schilderij van Pieter Claesz (1634) op zijn zijn netvlies gebrand . Een stilleven dat absolute rust uitstraalde en tegelijkertijd indruk maakte door een ongekend vakmanschap.

Na zijn psychologie-studie te Nijmegen, besloot van Ernich toegepaste kunst te gaan studeren in Eindhoven. Daarnaast richtte hij een eigen bedrijf op voor design van verlichtingsarmaturen. Al snel werd duidelijk dat dit alles meer leide tot het voeren van een zakelijke onderneming waarin gevoel voor ambachtelijkheid en poezie niet de juiste aandacht kreeg.

De drang tot creatie leidde in die tijd tot de overstap naar de vrije schilderkunst. Van Ernich experimenteerde met vele schildervormen, stijlen en technieken. Paul herinnerde zich weer zijn eerste confrontatie met het stilleven op 20-jarige leeftijd in het Rijksmuseum van Pieter Claesz en vond uiteindelijk zijn basis: klassiek ambachtelijke schildertechnieken.

Gebruikmakend van die klassieke werkwijzen, schept hij stillevens, portretten en verhalende schilderijen met een bijzondere uitstraling. De ogenschijnlijk simpele composities zijn bij nadere beschouwing vaak welbewust opgebouwd en bergen naast symboliek ook menselijk drama en een atmosfeer van bezinning in zich.

De ontdekking van de kracht en tijdloosheid die oude schilderwerken uitstralen leidt Paul naar een herwaardering en vooral naar een herinterpretatie van die 'oude plaatjes'.

Naast het schilderen van stillevens, naakten, portretten en landschappen geeft Paul ook les en schrijft hij gedichten.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Paul van Ernich


Paul van Ernich - informatie, agendas, shows, nieuws


Paul van Ernich lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap