theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?





service
Zoek!
acts > personen

Laura Pausini

Geboren: 16-05-1974, Italië
Beroep: Muzikant > Zanger




Laura Pausini is een Italiaanse zangeres die voornamelijk romantische liedjes zingt in het Italiaans, Spaans, Portugees en Engels.

Pausini's vader was barpianist en hij leerde Laura te houden van de muziek van Tina Turner, Barbara Streisand en Ella Fitzgerald. Met haar wil om zelf muziek te maken ging Pausini naar de Italiaanse kunstacademie en nam ze in 1987 zelf haar eerste album 'I Sogni di Laura' op.

Ze werd ontdekt door producer Angelo Valsiglio, die haar op 25 februari 1993 liet meedoen tijdens het jaarlijkse San Remo-festival. Met haar ballade 'La Solitudine' won Pausini op 18-jarige leeftijd het festival en werd ze in een klap een ster.

Het nummer sloeg ook internationaal aan en werd onder meer in ons land een grote hit. Paul de Leeuw vergrootte dat succes met zijn eigen versie van het lied: 'Ik wil niet dat je liegt', dat ook op nummer 1 terechtkwam.

Laura bracht in 1994 haar eerste commerciële album, 'Laura Pausini', uit en deed een jaar later opnieuw mee aan het San Remo-festival. met het nummer 'Strani Amori' eindigde ze op de derde plek. Haar tweede album, 'Laura', verscheen rond diezelfde periode en werd opnieuw een internationaal succes.

Vanwege haar groeiende populariteit in Spaanstalige landen maakte Pausini vervolgens een Spaanstalig album. Die cd werd in 1994 een groot succes.

In 1996 bracht Laura Pausini de albums 'Le Cose Che Vivi' en 'Las Cosas Que Vives' uit, met niet alleen Italiaanse en Spaanse liedjes, maar ook enkele Portugese nummers. Met dit album ging Pausini voor het eerst op wereldtournee.

In 1998 kwam album nummer vier uit voor de Italiaanse zangeres. 'La Mia Risposta' bevatte voor het eerst een flink aantal zelfgeschreven nummers. Opnieuw volgde er een wereldtournee. In dat jaar zong Pausini bovendien de soundtrack voor de film Message in a Bottle met Kevin Costner in de hoofdrol

In september 2000 verscheen er opnieuw een album van Pausini, dat opnieuw in het Italiaans en het Spaans werd uitgebracht: 'Tra Te E Il Mare' en 'Entre Tu y Mil Mares'.

In 2001 maakte Laura Pausini een verzamelalbum met haar grootste successen tot dan toe en enkele nieuwe nummers. Het album verscheen in oktober, wederom in een Italiaanse (E Ritorno Da Te - The Best Of) en een Spaanse versie (Volveré Junto A Ti).

Eind 2001 begon Laura aan een nieuwe wereldtournee, die tot halverwege 2002 duurde. Daarna trok de Italiaanse naar Amerika, waar ze een half jaar lang werkte aan een Engelstalig album. 'From The Inside' werd in november van dat jaar uitgebracht en Pausini's eerste single werd een redelijk succes. Het probleem was echter, dat het nummer wel populair was als dance-remix, maar niet in de originele versie.

Pausini zette alle promotie voor de VS stop en keerde terug naar Italië, waar ze een periode van rust nam. In 2004 verscheen 'Resta In Ascolto', dat haar enkele Grammy's opleverde.

In het najaar van 2006 bracht Pausini het coveralbum 'Io Canto' / 'Yo Canto' uit. Dat leverde haar in 2007 opnieuw een Grammy op.





Probeer ook de actZoeker




Nieuws over Laura Pausini

Latin Grammy Awards 2007 uitgereikt
09-11-2007 In Las Vegas zijn gisteravond de prijzen voor de beste Latin- muziek van dit jaar verdeeld. Zanger Juan Luis Guerra won er vijf. ...lees meer

Shows van Laura Pausini

geweest Laura Pausini
concert

Laura Pausini - informatie, agendas, shows, nieuws


Laura Pausini lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nl



Recentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt





 feedback hoek



  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap