theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Ko de Laat

Ko de Laat debuteerde in 1990 als dichter/performer. Het was het begin van een zeer grillige schrijversloopbaan waarin hij vele verschillende wegen insloeg, die uiteindelijk ook weer vaak samen kwamen.

Hij is de eerste dichter in het Nederlandse taalgebied die voor zijn voordracht de term 'stand up poetry' gebruikte.

Sinds 1991 geeft Ko de Laat eens per jaar een dichtbundel uit, die immer gepaard gaat met een bundelpresentatie in zijn eigen Tilburg. Deze presentatie is inmiddels een hele bijzondere traditie geworden die altijd druk bezocht wordt.

Ko de Laat is als schrijver in vele hoedanigheden actief, zowel op landelijk als op regionaal niveau. Hij werkt mee aan poëzieprojecten voor basis- en middelbaar onderwijs. Sinds 1997 is Ko actief als free lance journalist voor met name het Brabants Dagblad. Voor deze krant verzorgde hij ook diverse columns.

In 1999 werd Ko de Laat actief als (mede-) auteur van theaterproducties. Het grootste theaterproject waar hij tot nu toe bij betrokken is geweest is de Tilburgse Revue, die om de twee jaar dertien maal in de Tilburgse schouwburg wordt opgevoerd. Ko is sinds ’99 een vaste waarde in het schrijverscollectief van deze productie.


Trivia:
Sinds 2002 publiceert Ko de Laat af en toe kinderpoëzie in de tijdschriften Okki en Sesamstraat.
Probeer ook de actZoeker
Shows van Ko de Laat


Ko de Laat - informatie, agendas, shows, nieuws


Ko de Laat lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap