theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Patrick van Rhijn

Geboren: 24-12-1970, Nederland
Beroep: Kunstenaar > Schrijver, Producent, Producent > TV Producent
Van jongs af aan wordt Patrick van Rhijn aangetrokken door avontuur en reizen. Tussen zijn havo- en vwo-examens door werkt hij als au pair in Parijs, als entertainer op Mallorca en als jeepsafari-gids annex jetski-instructeur op Curaçao.

In 1994 keert hij terug naar Nederland en wordt hij verslaggever bij tijdschriftenconcern VNU, het huidige Sanoma Uitgevers. Het duurt niet lang voordat Van Rhijn de overstap maakt naar televisie. Het buitenland blijft echter trekken en hij komt terecht bij MTV in Londen.

Als er bij MTV Brasil een plekje vrijkomt en hij uitgenodigd wordt, lijkt een droom in vervulling te gaan. Maar niet voor lang. Brazilië blijkt voor Van Rhijn een prachtig land om te feesten, te dansen, te sjansen en te genieten, maar niet om te werken en afspraken te maken.

Berooid, een illusie armer maar een ervaring rijker keert hij terug naar Londen, om na een omweggetje in de muziek- en internetbranche, opnieuw terecht te komen in de MTV-studio’s in Camden Town, Noord Londen. Omdat TMF inmiddels is overgenomen door MTV’s moederbedrijf Viacom, verhuist de Nederlandse afdeling naar Bussum.

Van Rhijn keert eind 2001 terug naar Nederland samen met zijn Zweedse vriendin In juni 2002 krijgen zij een dochter.
Maar een jaar later gaan hij en zijn Zweedse partner uit elkaar en er ontstaat een rechtszaak over bij wie het dan 1-jarige meisje zal opgroeien.

Van Rhijn krijgt haar in eerste instantie toegewezen, maar na drie jaar volledige zorg krijgt hij op 7 juli 2006 te horen dat hij het meisje alsnog naar Zweden moet laten gaan.

Als teken van liefde en respect naar alle betrokkenen maar ook als voorzet tot nadenken en als kritische noot naar de wet en de positie van vaders in voogdijzaken besluit Van Rhijn om de dagboeken die hij voor zijn dochtertje bijhield in de drie jaar dat hij haar bij zich had, te gebruiken als basis voor het schrijven van zijn debuutroman 'Weg van Lila'.

In maart 2009 verschijnt zijn tweede boek 'Vaderstad'. Vaderstad is het rauwe, hartverscheurende maar ook hilarische verslag van een vader die schopt tegen het niet naleven van omgangsregelingen.


Zie ook:
Werken:
» Weg van Lila (Kunst->Boek, Kunst)
» Vaderstad (Kunst->Boek, Kunst)
Overige:
» President Obama
» Interview met Patrick van Rhijn en Nina June
Probeer ook de actZoeker
Nieuws over Patrick van Rhijn

Clip Wonderwater
07-03-2009 Wonderwater is de videoclip behorende bij het boek 'Vaderstad' van Patrick van Rhijn. Wonderwater is een gezamenlijke project van de schrijver en zangeres Nina June. Hieronder kun je het bekijken. ...lees meer
Boekpresentatie Vaderstad
06-03-2009 Op 5 maart verscheen Vaderstad van Patrick van Rhijn in de boekhandel. In Club Meander te Amsterdam was de feestelijke presentatie, waarvoor theAgenda ook uitgenodigd was. Vaderstad is het eerste boek die voorzien is van een soundtrack én een videoclip. ...lees meer
Boekpresentatie Patrick van Rhijn met zangeres Do
23-10-2007 Op 18 oktober vond de boekpresentatie plaats van 'weg van Lila', een autobiografische roman van Patrick van Rhijn over de strijd van een vader om zijn kind. Zangers Do, die ook in het boek voorkomt, las een stuk voor uit het boek. TheAgenda was erbij. ...lees meer

Interviews - Patrick van Rhijn

Interview met Patrick van Rhijn en Nina June
09-04-2009 Patrick van Rhijn schreef de roman, Nina June zong het liedje. Vaderstad en Wonderwater zijn een succes. Vaderstad is het eerste boek ter wereld mét een soundtrack én videoclip.

Een interview met het veelbelovende duo. Over hun ambities, toekomstplannen en vooral over hun eigen Wonderwater. ...lees meer
President Obama
11-11-2008 Zoals de hele wereld ondertussen weet is Barack Obama gekozen als de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij versloeg daarbij de Republikeinse kandidaat John McCain.

De 47-jarige Obama schrijft geschiedenis door als eerste Afro-Amerikaan het Witte Huis te winnen en wordt de 44ste president van de Verenigde Staten.

TheAgenda was benieuwd wat Nederlandse artiesten hiervan vinden en vroeg hen om hun mening. ...lees meer

Shows van Patrick van Rhijn

geweest Boekenfestival Manuscripta 2008
literair event
geweest Interfinalisten tour
theater concert
geweest Patrick van Rhijn signeert
signeer sessie

Patrick van Rhijn - informatie, agendas, shows, nieuws


Patrick van Rhijn lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap