theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Charles Chaplin

Charles Chaplins ouders stonden zelf ook op het toneel. De eerste keer dat Chaplin op de bhüne verscheen was hij vijf; zijn moeder was ziek en hij zong een lied in haar plaats. Op zijn achtste tourde Chaplin met een musical door het land; op zijn elfde verscheen hij in een theaterproductie in Londen en van zijn zeventiende tot zijn vierentwintigste zat hij bij een bekende vaudeville groep.

Dankzij deze groep belandde Chaplin in 1910 in New York. Drie jaar later tekende hij een contract bij Keystone en vertrok naar Hollywood. Zijn eerste (korte) film verscheen in 1914 en heette "Take My Picture". Dat jaar maakte Chaplin vijfendertig films en het jaar daarop nog eens veertien. Zijn eerste speelfilm, The Kid, verscheen in 1921; deze film produceerde en regisseerde hij zelf.

Chaplin is waarschijnlijk het bekendst van de films: Modern Times uit 1936 en The Great Dictator uit 1940. Beide films zijn zeer maatschappelijk en politiek geëngageerd en behandelen zaken als het leven na de Grote Depressie, de moderne maatschappij, het machinale tijdperk, Nazi Duitsland, etc.

Trivia:
Charles Chaplin werd geridderd in 1975. Chaplins film The Great Dictator werd verboden in Duitsland. Chaplin zei: "Failure is unimportant. It takes courage to make a fool of yourself". Chaplins liedjes 'Smile' en 'City Lights' worden nog steeds gebruikt in films als: The Dreamers en Mona Lisa Smile.


Probeer ook de actZoeker
Charles Chaplin - informatie, agendas, shows, nieuws


Charles Chaplin lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap