theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Manoushka Zeegelaar Breeveld

Manoushka Zeegelaar Breeveld is een Surinaamse actrice, zangeres en schrijfster. Zij is geboren in Rotterdam, maar verhuisde on haar derde naar Suriname.

Manoushka ontwikkelde al vroeg in haar jeugd interesse voor televisie. Onder regie van haar vader presenteerde ze op elfjarige leeftijd een voor en door de jeugd televisieprogramma. Na de middelbare school ging zij werken op de afdeling Pr & audio-visuals van het ministerie van defensie in Suriname.

Op haar twintigste vertrok zij naar Nederland om te studeren. In 1994 studeerde ze af met als specialisatie educatie en vorming. Het ontwikkelingswerk dat zij tijdens een stage had leren kennen werd haar grote passie. Bij het Derde Wereld Centrum Den Haag ontwikkelde en bedacht zij allerlei manieren, acties en manifestaties om mondiale problematiek kenbaar te maken bij het grote publiek.

Ze organiseerde van alles: van een cultureel politiek podium op de zondagmiddag tot aan grote culturele evenementen als Suriname achter de duinen en de Kracht van Afrika.

Manoushka speelde in diverse produkties van Theater Cosmic: de succesvolle muziektheatervoorstelling Koningin van Paramaribo (2001), Romeo ’n Juliette, a Caribean Xperienze (2003) en haar eerste monoloog: Hirsi, een personage gebaseerd op het leven van Ayaan Hirsi Ali.

Naast spelen en zingen heeft Manoushka ook een passie voor schrijven. Voor het Hollandse Nieuwe 4 festival schreef Manoushka haar eerste eenakter Kut! een stuk gebaseerd op totaal uit hun verband gerukte interviews met mannen.

Ze schreef voor de Parade mee aan de theatersoap Snorder en voor het Hollandse Nieuwe-festival schrijft ze sinds 2003, samen met Paulette Smit, DiscoKing, een nieuwe theatersoap.

Op televisie speelde ze in de series Pleidooi en Domburg en had ze een vaste rol in politieserie Blauw Blauw. Haar speelfilmdebuut was in Paula van der Oest’s Madame Jeanette, waarin ze samen met haar kinderen (Zera en Milan) speelt.Probeer ook de actZoeker
Nieuws over Manoushka Zeegelaar Breeveld

De Bazaar
17-03-2008 Dieuwertje Blok en Manoushka Zeegelaar Breeveld presenteren van 12 april tot en met 7 juni elke zaterdag middag het nieuwe live magazine De Bazaar. Bekende gasten met verschillende culturele achtergronden schuiven bij hun aan en praten over hun jeugd, ambities, carrière, en zijn bovendien nieuwsgierig naar elkaar. ...lees meer

Shows van Manoushka Zeegelaar Breeveld


Manoushka Zeegelaar Breeveld - informatie, agendas, shows, nieuws


Manoushka Zeegelaar Breeveld lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap