theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Dayna Kurtz

De uit New Jersey afkomstige singer-songwriter Dayna Kurtz toerde in de negentiger jaren per jaar acht maanden door de Verenigde Staten en Europa, haar levensonderhoud verdienend als muzikant. Met alleen een casette-demo, veroverde Kurtz zich een plaats in het voorprogramma van headliners als Chris Whitley, B.B. King, Richard Buckner, Kelly Joe Phelps and Ladysmith Black Mambazo. Door de National Association of Songwriters werd ze in het jaar 1997 verkozen als beste vrouwelijke songwriter. Een auto-ongeluk in Florida tijdens een toer vertraagde Kurtz net lang genoeg om haar eerste album release Postcards From Downtown op te nemen. Haar ervaringen met platenlabels rondom ontwikkelingsprojecten zijn niet prettig te noemen aangezien geen van allen resultaat opleverde. Ongeduldigheid over dit proces, lieten haar doortastend besluiten haar eigen label Kismet te beginnen, in samenwerking met haar verloofde en zakelijk partner Jeff Pacman.

"Dit is het type plaat waarvan ik altijd al droomde het te maken, het soort dat geen van de beoogde platenlabels me wilde laten maken. Hij is gemaakt uit liefde en vriendschap en gek zijn van het project." Postcards From Downtown verenigd het beste van R&B tot jazzstijlen met intelligent songwriting en cabaret. Maar het is Kurtz zelf die de schoonheid vol gevoelens creëert die zo zeldzaam is in de hedendaagse optredens. "Ik ben sommige van mijn songs filmtechnisch gaan benaderen," legt ze uit. "Bijvoorbeeld de geluiden in het nummer Paterson werden geïnspireerd door een oud Italiaans restaurant. De melodieën van de mandoline en accordeon, die daar bespeeld werden, bleven rondspoken in mijn hoofd. Ik bouwde vervolgens het nummer met de ideeën die kreeg van gekochte albums met Italiaanse muziek".

Zij bezit de gave om elke zaal om te toveren in een kapel en beheerst haar gitaar en stem volledig. Zij bezit de warmte en timing van een oude jazzdiva. Maar om iets dichter in de buurt te komen moet hieraan nog wel het type dramatische expressie toegevoegd worden dat alleen Tom Waits en Marianne Faithfull bezitten. ‘Komt ze bij jou in de buurt spelen, alsjeblieft ga er naar toe,’ is het enthousiaste advies van Music Reviews Quaterly.

Trivia:
Wordt door de pers de hemel ingeprezen voor haar vocale en songwriter kwaliteiten.
Probeer ook de actZoeker
Shows van Dayna Kurtz


Dayna Kurtz - informatie, agendas, shows, nieuws


Dayna Kurtz lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap