theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Tariq Ramadan

Tariq Ramadan is filosoof en arabist. Zijn wetenschappelijke verdiensten liggen vooral op het gebied van filosofie en islamologie, waarbij hij zich heeft toegespitst op het recente ontstaan van islamitische gemeenschappen in Europa.

Ramadan zet zich daarnaast nadrukkelijk in voor de volledige participatie van moslims in Europese samenlevingen en stelt daarbij kritische vragen aan zowel moslims als niet-moslims.

Tariq werd geboren in Zwitserland uit een vooraanstaand fundamentalistisch moslimgeslacht. Hij studeerde Franse literatuur, filosofie, Arabisch en islamstudies in Genève.

Als Tariq naar Frankrijk vertrekt krijgt hij de steun van de grootste Franse moslimorganisatie UOIF (union des organisations islamiques de France), gelieerd aan de Moslim Broederschap, en de moslimjongerenorganisatie UJM (union des jeunes musulmans).

In 1995 mag Ramadan Frankrijk niet meer in vanwege zijn banden met de Algerijnse terreurbeweging, die op dat moment net een serie aanslagen pleegt in Parijs. Maar zijn warme verhouding met de Franse beweging SOS Racisme bezorgt hem een martelarenstatus in moslimse en politiekcorrecte kringen. De verkoop van cassettebandjes met preken, onder meer aan de 6 tot 8 miljoen Franse moslims, heeft hem multimiljonair gemaakt.

Tariq Ramadan is vanaf 1 januari 2007 voor twee jaar gasthoogleraar 'Identiteit en Burgerschap' aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij bekleedt de wisselleerstoel die is ondergebracht bij zowel de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) als de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen (FHKW).

Ramadan gaat aan de EUR colleges geven en een bijdrage leveren aan de opzet van een universiteitsbrede minor over burgerschap en identiteit. Ook zal hij een rol spelen in het onderzoek op het gebied van integratie en multiculturaliteit dat aan de betrokken faculteiten wordt verricht.
Trivia:
Tariq Ramadan is niet onomstreden en wordt door sommige gezien als een 'wolf in schaapskleren'. In Frankrijk bijvoorbeeld, wordt hem verweten dat hij geen afstand neemt van de radicale islam. Zo weigerde hij bijvoorbeeld in een debat de steniging van overspelige vrouwen te veroordelen. Ook wordt hem antisemitisme verweten. De Verenigde Staten mag Ramadan niet in op basis van de 'Patriot Act'.
Probeer ook de actZoeker
Shows van Tariq Ramadan


Tariq Ramadan - informatie, agendas, shows, nieuws


Tariq Ramadan lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap