theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Tsead Bruinja

Tsead Bruinja is dichter en woonachtig te Amsterdam.

Hij studeerde Engels en Fries aan de Rijksuniversiteit Groningen en was betrokken bij de organisatie van literaire evenementen als Dichters in de Prinsentuin en de Poëziemarathon.

Tsead debuteerde in 2000 met de Friestalige bundel De wizers yn it read/ De wijzers in het rood. Samen met het collectief Gewassen won in 2002 het Hendrik de Vries-stipendium, uitgereikt door de stad Groningen.

Zijn Nederlandstalige debuut Dat het zo hoorde (Contact) werd gepubliceerd in 2003 en het jaar daarop genomineerd voor de Jo Peters PoëziePrijs.

Tsead stelt bloemlezingen samen (o.a. de befaamde Kutgedichten en de bloemlezing Droom in Blauwe regenjas - nieuwe Friese dichters), recenseert, presenteert, interviewt en treedt op in binnen en buitenland, vaak met muzikant Jaap van Keulen en soms ook met flamencodanseres Tanja van Susteren.

In zijn gedichten behandelt hij klassieke thema’s als liefde en dood, maar schuwt hij ook het experiment niet. In zijn sterk associatieve poëzie zonder interpunctie en hoofdletters laat Bruinja de lezer zelf leestekens plaatsen en bepalen waar de ene zin ophoudt en de ander begint.

Hij gunt de lezer een openhartige blik op zijn kindertijd, al dan niet mislukte liefdes en zijn stille wens om vader te worden.

Er verschenen vertalingen van zijn werk in onder meer het Afrikaans, het Arabisch en het Engels.Probeer ook de actZoeker
Shows van Tsead Bruinja

geweest Borderkitchen Den Haag: Guus Janssen Tribute to Louis Lehmann
poëzie en muziek
geweest Creatieve Digitale Poëzie
poëzie
geweest Dichters in de Prinsentuin 2010
poëziefestival
geweest Gedicht Gelezen
geweest Het Grote Poëziecircus
poëziecircus
geweest Nu u!
literair event

Tsead Bruinja - informatie, agendas, shows, nieuws


Tsead Bruinja lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap