theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

F. Starik

Frank Starik is dichter, schrijver, beeldend kunstenaar, zanger en fotograaf die graag over de Grote Dingen des Levens spreekt.

Hij studeerde Fotografie en Mixed Media aan de Rietveldacademie in Amsterdam. Op zestienjarige leeftijd debuteerde hij met de in eigen beheer uitgegeven bundel 'Mot, of de neerslag van de twijfel'.

Tien jaar later debuteerde hij officieel met de bundel 'Nepvuur'. Het jaar daarop volgde de geruchtmakende bloemlezing Maximaal.

Na een tweetal andere publicaties zweeg de dichter zeven jaar lang en stortte F. Starik zich voornamelijk op de beeldende kunst en op zijn carrière als zanger van de Willem Kloos Groep, die ‘harde muziek op tekst van dode dichters’ speelde en waarmee F. Starik ook op Lowlands heeft gestaan.

Vanaf 2002 volgden in snel tempo de bundels 'Simpele Ziel' (2002), 'De grote vakantie' (2003) en de tegelijkertijd verschenen bundels 'Rode Vlam' en 'De verdwijnkunstenaar' (2004).

In 2002 richtte hij de Poule des Doods op, een groep dichters van wisselende samenstelling die bij de uitvaart van eenzaam overledenen gedichten schrijft en voordraagt.

In 2007 verscheen bundel 'Songloed', gevolgd door zijn roman 'De Gastspeler' in 2009.

Op 27augustus 2009 wint F. Starik de Amsterdamprijs voor de kunst.

Trivia:
In 2006 werd F. Starik vanwege ‘de eenzame uitvaart’ door Het Parool genomineerd als ‘Amsterdammer van het jaar’.Zie ook:
Werken:
» De Gastspeler (Kunst->Boek)
Probeer ook de actZoeker
Nieuws over F. Starik

Amsterdamprijs voor de kunst 2009
04-09-2009 Dichter en schrijver "F. Starik" heeft de Amsterdamprijs voor de kunst 2009 gewonnen. Andere winnaars waren het ontwerpersduo Mevis & Van Deursen en theatermaakster Adelheid Roosen. ...lees meer

Shows van F. Starik

geweest Dichter bij het doel
geweest Dichters in de Prinsentuin 2010
poëziefestival
geweest Dichtersmarathon in de Tolhuistuin
poëzie
geweest Het Grote Poëziecircus
poëziecircus
geweest Literanita
geweest Nu u!
literair event
geweest Onbederf'lijk Vers Nijmegen 2008
Poëzie
geweest Wintertuinfestival 2009
literatuur festival

F. Starik - informatie, agendas, shows, nieuws


F. Starik lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap