theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Céline Dion

Geboren: 30-03-1968, Canada
Beroep: Muzikant > Zanger
Genres: Pop, World > Frans
Céline Dion is een van de grootste Canadese sterren ooit. Sinds haar debuut in 1981 scoorde ze onder meer met hits als 'The Power of Love', 'My Heart Will Go On' en 'All by Myself' en een grote show in Las Vegas.

Céline Dion is afkomstig uit het Canadese Charlemagne, Québec. Ze groeide op als jongste van veertien kinderen in een arm gezin en kwam op 12-jarige leeftijd in contact met manager René Angélil. Zeer onder de indruk van haar talent nam Angélil een hypotheek op zijn huis om het debuutalbum van de jonge zangeres te kunnen financieren.

In 1981 kwam 'La Voix du bon Dieu' uit. Hiermee werd Dion in Quebec meteen een grootheid in de muziekwereld. Haar populariteit breidde zich al snel uit naar andere delen van de wereld toen de jonge ster in 1982 het World Popular Song Festival in Tokyo won.

In de jaren die hierop volgden bleef Dion Franstalige albums maken en won ze vele Canadese Awards. Bekendheid in Europa volgde in 1988, toen Céline Dion Zwitserland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfetsival. Ze won de wedstrijd glansrijk met het nummer 'Ne Partez Pas Sans Moi'.

Vanaf 1988 werkte Céline samen met platenstudio Sony aan een Engelstalig album, dat haar doorbraak in de VS zou moeten forceren. De opzet slaagde: het album 'Unison' kwam in 1990 uit en behaalde in de VS de platina status.

In 1991 verwierf Dion nog meer wereldwijde bekendheid. In duet met Peabo Bryson zong ze de titelsong voor de populaire Disney-film Beauty and the Beast, wat het koppel een Academy Award opleverde. Direct na dit succes verscheen het tweede album: 'Celine Dion' en ook dit werd een succes.

Céline Dions definitieve, wereldwijde doorbraak volgde met haar derde album, dat uitkwam in 1993: 'The Colour Of My Love'. Van dit album komen o.a. de hits 'The Power Of Love' en 'Think Twice'.

In 1994 trouwde Céline met haar manager, René Angélil. In dit jaar bracht ze ook weer een Franstalig album uit: 'D'Eux'. Het is tot op heden het op een na best verkochte Franstalig album ter wereld.

In 1996 bracht Dion opnieuw een Engelstalig album uit. Op 'Falling Into You' staan diverse covers van internationale artiesten, waaronder 'All by myself'. Ook de hits 'Because You Loved Me' en 'It's All Coming Back To Me Now' staan op dit album. Met dit album maakte Dion een wereldtournee van meer dan 100 concerten, met de toen nog onbekende Ierse groep 'The Corrs' in het voorprogramma.

Het album 'Falling Into You' bracht Céline Dion de absolute sterrenstatus. Ze won er vele prijzen mee en werd bovendien gevraagd op te treden tijdens de openingsceremonie van de Winterspelen in Atlanta van 1996.

De overtreffende trap van succes werd door Dion bereikt met haar volgende Engelstalige album, 'Let's Talk About Love', dat in 1997 uitkwam. Op dit album staat onder meer haar nu al legendarische duet met Barbra Streisand, 'Tell Him' en de titelsong van Titanic: 'My Heart Will Go On'. Opnieuw waren er Grammy's en een Academy Award voor de Canadese.

In 1998 bracht Dion twee albums uit: het Franstalige 'S'il Suffisait d'Aimer' en de Engelstalige kerstplaat 'These Are Special Times', waarop een duet met R. Kelly te vinden is: 'I'm Your Angel'.

In 1999 kwam 'All The Way... A Decade Of Song' uit; een verzameling van Dions grootste hits tot dan toe en enkele nieuwe nummers. Op deze cd bevond zich opnieuw een grote hit: 'That's The Way It Is'.

Na dit succes laste Dion een break in. Ze wilde moeder worden en meer aandacht besteden aan haar gezin. Bovendien werd er in deze periode kanker geconstateerd bij haar echtgenoot. René herstelde en op 25 januari 2001 schonk Céline Dion het leven aan René-Charles Dion-Angélil.

In 2002 verscheen een nieuw Engelstalig album: 'A New Day Has Come', waarvan naast de titelsong ook 'I'm Alive' een hit werd. Het jaar daarna kwam 'One Heart' uit, met daarop de hits 'I Drove All Night', 'Have You Ever Been In Love' en 'One Heart'.

Na tien Engelstalige albums te hebben gemaakt begon Dion in 2003 aan iets geheel nieuws: een show in Las Vegas. Onder de naam 'A New Day... Live in Las Vegas' stond ze tussen maart 2003 en december 2007 zo'n 750 keer op het podium. Tussendoor bracht ze ook nog een Franse verzamelaar uit: 'On Ne Change Pas'.

In mei 2007 bracht Céline Dion tussen haar optredens in Las Vegas door een nieuw Franstalig album uit: 'D'Elles'. In oktober 2007 volgde een nieuw Engelstalig album, het eerste sinds vier jaar. Met dit album gaat Dion in 2008 op wereldtournee. Op 2 juni doet ze Nederland aan.


Zie ook:
Prijzen - Toegekend:
» Grammy Award - Record Of The Year (1999)
» Grammy Award - Album Of The Year (1997)Céline Dion films, nieuw en filmstills en meer bij biosAgenda.nl

Probeer ook de actZoeker
Nieuws over Céline Dion

Céline Dion wil openingslied Peking 2008 zingen
16-01-2008 De zangeres, die in februari begint aan een enorme wereldtournee, heeft zichzelf aangemeld voor de strijd om dit bijzondere optreden. ...lees meer
Céline Dion voelt zich niet welkom
22-11-2007 Bij haar komende wereldtournee, die in februari begint, zal Céline Dion de Canadese stad Halifax overslaan vanwege de negatieve publiciteit rond de zangeres aldaar. ...lees meer
Celine Dion komt naar Nederland
15-11-2007 Na vijf jaar lang elke dag in Las Vegas te hebben opgetreden gaat Celine Dion weer op wereldtournee. ...lees meer
Diva's brengen nieuwe albums
30-07-2007 De overeenkomsten tussen deze beide dames zijn gering, maar beiden hebben ze een wereldwijde schare fans en beiden brengen ze dit najaar een nieuw album uit: Madonna en Céline Dion. ...lees meer

Shows van Céline Dion


Céline Dion - informatie, agendas, shows, nieuws


Céline Dion lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap