theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Bob Marley

Bob Marley werd in 1945 geboren in Jamaica. Zijn vader overleed in 1955 aan kanker. Bob begon zijn carrière met de Wailers samen met 'Pete Trosh' en 'Bunny Livingstone' in 1963. Hij trouwde in 1966 met 'Rita Marley', die hem introduceerde in het rastafarianisme. Hij omarmde samen met zijn twee bandleden deze stroming volledig vanaf 1969 en dit had veel invloed op zijn muzieke n op de reggae in het algemeen. Ze werkten samen met 'Lee Scratch Perry', waaruit 'Soul Rebel' en '400 Years' ontstond. Via hem leerden ze 'Chris Blackwell' kennen, de eigenaar van Island Records. Hun eerste twee salbum, 'Catch A Fire' en 'Burnin' kwamen bij hem uit.

In 1974 verlieten Tosh en Livingstone de Wailers en vormde Bob Marley 'Bob Marley and the Wailers' met o.a. zijn vrouw als achtergrondzangeres. De belangrijke albums 'Natty Dread' en 'Rastaman Vibration' kwamen uit. In 1976 verhuisde Bob Marley naar Engeland wegens ene aanslag op zijn leven. Hierdoor brak hij door in de westerse wereld met de albums 'Exodus' en 'Kaya'.

In 1977 werd bekend dat Bob huidkanker had. Hij bleef doorwerken en hield zijn ziekte geheim voor het publiek. Een tijd van groot succes volgde; hij bracht 'Survival' uit en tourde door Europa en Amerika om de zwarten te bereiken. Hij maakte zich sterk voor de rechten van de zarten in Amerika. Hij werd echter geveld door de genegeerde kanker en overleed in 1981 op zesendertig jarige leeftijd.

Trivia:
Bob Marleys 'Legend' is een van de best verkochte albums van een solo-artiest.

Veel mensen beschouwen Bob Marley als de eerste superster van de Derde Wereld.

Hij kreeg een staatsbegrafenis in Jamaica.Zie ook:
Familie:
» Damian "Jr. Gong" Marley (kind)
» Ziggy Marley (zoon)

Bob Marley films, nieuw en filmstills en meer bij biosAgenda.nl

Probeer ook de actZoeker
Shows van Bob Marley

geweest Tosh Meets Marley
Reggae - Ska

Bob Marley - informatie, agendas, shows, nieuws


Bob Marley lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap