theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Larry Mullen jr

Larry Mullen is de drummer van de Ierse rockband U2. Toen de band succesvol werd voegde Larry "jr" toe aan zijn naam, om te voorkomen dat zijn vader zijn belastingaanslagen kreeg.

Mullen jr groeide op bij zijn ouders en twee zussen, Cecilia (1957) en Mary (1964). Mary stierf in 1970 en in 1978 kwam Larry's moeder om bij een auto-ongeluk.

Larry Mullen jr leerde drummen in zijn jeugd en hij sloot zich aan bij een tamboer- en pijperkorps. De vele militair aandoende marsen die hij toen speelde, maken zijn drumstijl kenmerkend voor de muziek van U2.

In 1976 hing Larry een briefje op het prikbord van Mount Temple Comprehensive School in Dublin, waarin hij jongens opriep een band te vormen. Paul Hewson (Bono), Dave Evans (The Edge) en Adam Clayton meldden zich aan en enkele jaren later zag U2 het levenslicht.

Larry heeft drie kinderen met zijn partner Ann Acheson: Aaron Elvis, Ava en Anya. Hij staat bekend om zijn liefde voor Elvis Presley, Harley Davidson en het Ierse voetbalteam. In 1990 schreef hij voor hen het lied Put 'em under pressure.


Zie ook:
Lid van:
» U2


Probeer ook de actZoeker
Shows van Larry Mullen jr

geweest Het grote U2 muziekfeest
Muziek
geweest Lowlands 2004
Festival
geweest U2 - 360° Tour
concert
geweest U2 - iNNOCENCE + eXPERIENCE TOUR
geweest U2 3D
concertfilm
geweest Vertigo
Popconcert

Larry Mullen jr - informatie, agendas, shows, nieuws


Larry Mullen jr lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap