theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Marcel Nikolajevitsj Verhoeff

Marcel Nicolajevich Verhoeff kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste pianolessen van zijn vader. Na afronding van zijn middelbare schoolopleiding, studeerde hij vanaf 1975 solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij de pedagoog Herman Woltman. Deze opleiding zette hij voort bij Aafje Heynis en vervolgens aan het Conservatoire Royal te Brussel bij Louis Devos.

In 1975 dirigeerde Marcel Verhoeff zijn eerste koor. Negen jaar later werd hij dirigent van een koor dat zich gespecialiseerd heeft in liturgische- en volksmuziek uit het oude Rusland. Op uitnodiging van de Russische en de Nederlandse regering bracht hij in 1988 een eerste studiebezoek aan de vroegere Sovjet-Unie. Een gevolg van deze reizen was de eervolle uitnodiging om in 1990 ter gelegenheid van het Tsjaikovsky herdenkingsjaar (150 jaar geleden geboren) het Groot Russisch Academisch Staatskoor Alexander Yurlov Capella te dirigeren. De samenwerking tussen koor en dirigent kreeg later een vervolg met een succesvolle concerttournee door geheel Nederland. Ook gastdirecties bij o.a. het Symfonie Orkest van Sint Petersburg waren het gevolg van zeer succesvolle optredens in Rusland.

In oktober 1993 werd Marcel Verhoeff aangesteld tot officier van het kozakkenregiment in de plaats Krasnodar in zuidelijk Rusland. Aansluitend volgde de benoeming tot chef-dirigent van het Don KosakenChor Russland. Inmiddels heeft Marcel Verhoeff met deze ensembles verschillende tournees en CD-opnamen gemaakt. Marcel arrangeert samen met Vladimir Chibaev.

Sinds 1997 is Marcel Verhoeff regelmatig verbonden als gast-dirigent aan de Roemeense Staatsopera in Cluj-Napoca alsmede aan de Staatsopera van Moldavië. In juni 2000 dirigeerde Verhoeff de Staatsopera van Wroclav (Polen) in het kader van het 1000-jarig bestaan van deze stad met een uitvoering van o.a. Die Krönungsmesse van W. A. Mozart. In september 2000 en oktober 2001 was Verhoeff te gast bij de Staatsphilharmonie te Lasi, Roemenië, alwaar hij een met heel veel succes een Opera gala-avond dirigeerde. Naar aanleiding van een groot Open-Air concert, onder de titel: "Midsummernight-concert" in het kader van 750-jaar Breda, samen met het Koninklijk Breda's Mannenkoor, het koor van de Philharmonie uit Wroclaw, een tal van internationaal bekende solisten en de Koninklijke Militaire Kapel van de Nederlandse Landmacht werd hij door laatstgenoemd ensemble gevraagd als gast-Dirigent.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Marcel Nikolajevitsj Verhoeff

geweest A Wonderful Russia
concert

Marcel Nikolajevitsj Verhoeff - informatie, agendas, shows, nieuws


Marcel Nikolajevitsj Verhoeff lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap