theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Mark van Dale

DJ Mark van Dale werd geboren op 13 november 1964 te Rotterdam. Met zijn twee broers en ouders woonden zij boven de Platenzaak van Dale. Zodra Mark op zijn benen kon staan was hij als kleine dreumes regelmatig bij de beneden-buren te vinden. Op vierjarige leeftijd had Mark zijn ouders reeds te kennen gegeven dat het medium radio en muziek zijn passie waren. Met gemengde gevoelens werd voor de nieuwbakken DJ een radiotoestel aangeschaft. Op jonge leeftijd had onze Mark al een stevige collectie singletjes opgebouwd welke dagelijks groeide.

In november 1981 kon Mark via een schoolvriendje terecht bij de radiopiraat Havenstad Radio waarna voor Mark van Dale het echte leven begint! In 1984 verruilt hij die zender voor de nog populairdere Free Radio Rotterdam. Daarna gaat het snel. In 1986 mag hij gaan werken op het radio schip Radio Caroline. Onder de naam Mark Stam presenteert hij de ochtendshow op het nederlandstalige Radio Monique. Na een jaar gaat Mark weer aan land en komt terecht bij de legale Stads Radio Rotterdam.

In 1988 gaat mark werken bij MID-TOWN Records. Hier werkt hij samen met Koen Groeneveld, Michel de Hey en Paul Elstak. Met dit gegeven wordt zijn interesse voor house-muziek steeds groter en gaat samen met MID-TOWN collega Erik de Koning een studio openen en start met het produceren van houseprodukties. Eerste officiële release was "Michael Jackson Is In Heaven Now" onder de naam OBSCURE FM welke zelfs de Belgische charts behaalde.

Na een bezoek aan discotheek IT in Amsterdam zegt Mark in 1994 de radio en gabbergeluiden vaarwel en gaat zich als producer en DJ richten op het specifiek Groovy georiënteerde Techno en Trance geluid en komt daarbij al snel te draaien in de gloednieuwe hotspot van Arnhem, The Opera. Maar ook in de Amsterdamse IT als invaller van DJ Jean. Eveneens accepteert Mark in 1996 een baan als resident DJ van de inmens populaire Asta Movement te Den Haag. Hij draait daardoor met de groten der aarde zoals Carl Cox, Paul van Dyk en Remy. Vanaf dat moment gaat de bal voor Mark heel snel rollen. Hij maakt samen met Erik de Koning heel veel produkties op labels als Deal, It Records en Digidance.

Vanaf 1997 is Mark labelmanager van Massive Drive Recordings en ontdekt daardoor grote clubknallers zoals "GREECE 2000" van Three Drives on a Vinyl en scoort samen met Erik de Koning de wereldwijde hit "Waterverve". Vanaf dat moment verzorgt Mark radio, tv- en cluboptredens over de hele wereld. Mark vliegt van Riga naar Los Angeles, van Barcelona naar Miami.

In Amsterdam lanceert Mark zijn eigen clubavond in Escape. "Restyled". De openingsavond word uitgebreid vastgelegd door muziekclipstation TMF. Het station is zo enthousiast dat ze het programma meerdere keren herhalen. De maatschappij Digidance brengt de mix-compilatie "Restyled" uit.Probeer ook de actZoeker
Shows van Mark van Dale

geweest After Hour Power & Hour Power - Reconnect
geweest Asta presents Dreamland
nieuwjaarsfeest
geweest Audio Deluxe
dance
geweest Audio Deluxe Nijmegen
rock & dance
geweest Dance Valley 2006: The Weekender
dance festival
geweest Dance Valley 2007
dance festival
geweest Dance4Life - Crazy Wednesday Closing Benefit in Panama (2006)
dance event
geweest Dancepop
Dance- en popfestival
geweest de Partij voor de Gezelligheid presenteert: Gezellig!!
dance event
geweest Exeption
dance event
geweest Oudeplatenfeest
geweest Reunion Party
dance event
geweest Sensual - 1 year anniversary
dance event
geweest The Battle Against Violence
dance event
geweest Wooferland Festival 2007
festival

Mark van Dale - informatie, agendas, shows, nieuws


Mark van Dale lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap