theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Bob Geldof

Bob Geldof werd midden jaren '70 bekend als zanger van de Boomtown Rats, bekend van hun hit, 'I don't like Mondays'. Geldof werd al snel een kleurrijke woordvoerder voor de rockmuziek.

Sinds 1982 werkt Geldof als solist. In dat jaar speelde hij de hoofdrol in de film The Wall naar het gelijknamige album van Pink Floyd. Hij scoort in 1986 en in 1990 twee hitjes met 'This Is The World Calling' en 'Great Song Of Indifference'.

Geldof is vooral bekend geworden door zijn sociale engagement voor de hongerende mensen in Afrika. Zo organiseerde hij samen met Midge Ure het Band-Aid-project en produceerde in 1984 het lied Do They Know It's Christmas, dat op het eind van dat jaar nummer 1 op de hitparades van enkele Europese landen stond.

Op 13 juli 1985 volgde het Live-Aid-concert, waaraan veel grootheden uit de muziekwereld meededen. De opbrengsten van deze manifestaties kwamen ten goede aan de hongerende mensen in Afrika. Vanwege zijn engagement werd Geldof door de Engelse koningin geridderd en in 1986 voorgedragen voor de Nobelprijs voor de vrede.

In 2005 lanceerde Geldof Live 8, wederom een muzikaal protest tegen hongerend Afrika. Samen met Bono van U2 besteed hij veel tijd aan campagnes om de schuldenlast van Afrika terug te dringen.

In zijn persoonlijk leven kende Geldof vele drama's. Zijn vrouw Paula Yates, moeder van zijn drie dochters (Peaches Honeyblossom, Fifi Trixibelle en Pixie Frou-Frou), verliet hem voor zanger Michael Hutchence van INXS, bij wie zij nog een dochter, Heavenly Hiraani Tiger Lily kreeg.

Nadat Hutchence zelfmoord had gepleegd kreeg Geldof via de rechtbank zijn dochters toegewezen. Geldofs ervaringen tijdens zijn scheiding leidden ertoe dat hij ook voorvechter in de strijd om de rechten van de vader werd. In dat kader trad hij herhaalde malen voor de organisatie Fathers 4 Justice op.

Trivia:
Bob Geldof is van origine muziekjournalist.

Toen Paula Yates overleed werd Geldof de wettelijke voogd van Tiger Lily, hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar drie halfzusters opgevoed moet worden.
Probeer ook de actZoeker
Nieuws over Bob Geldof

Geldof en BBC gaan archief van de mens realiseren
19-04-2007 De Ierse zanger en activist Bob Geldof en de Britse omroep BBC beginnen een gezamenlijk project om al het bekende menselijke bestaan digitaal vast te leggen en te catalogiseren. Dat hebben beide partijen dinsdag laten weten. ...lees meer
Britse sterren voor Darfur
18-09-2006 Onder meer Elton John, Annie Lennox, Bob Geldof en Emma Thompson ondertekenden een open brief aan hun regering. ...lees meer

Shows van Bob Geldof

geweest Bob Geldof (irl)
Folk - Folklore
geweest Bob Geldof + Support
Pop
geweest Theaterconcert

Bob Geldof - informatie, agendas, shows, nieuws


Bob Geldof lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap