theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Willem Vermandere

Willem Vermandere is in 1940 geboren in Lauwe.
Hij is opgegroeid in muzikale sferen tussen moeders keuken en de werkbank van vader -wagenmaker- klarinettist. Hij stapte zelf al heel vroeg mee in de dorpsharmonie Sint- Cecilia.

Willem leerde Grieks en Latijn, maar was meer geboeid door de gitaar. Ook tekende hij zijn kladschriften vol ventjes en karikaturen van zijn leraars. Later begint hij melodietjes te componeren en zet muziek op gedichtjes. Hij maakt ook beeldhouwwerken in grillige boomstronken.

Op latere leeftijd studeerde Willem godsdienstwetenschappen te Gent, maar wordt meer en meer beeldhouwer en liedjeszanger. Drie jaar heeft hij les gegeven te Nieuwpoort en zegt dat het drie jaar te veel was, maar hij leerde er toch vertellingskes vertellen aan de kinders, wat nu op het podium bij grote mensen goed van pas komt.

Nu schrijft hij zelf teksten en muziek en treedt op van Duinkerke tot Groningen. Hij maakte acht langspeelplaten en even zoveel C.D.'s en hij doet nog altijd voort. Tussendoor tekent hij nog altijd ventjes, schildert en kapt grote stenen om buiten te zetten, met hun voeten in de zware poldergrond en met hunne kop tussen de lage wolken van Steenkerke in de Westhoek.

Willem is een bijzonder mens, een filosoof en begenadigd zanger/ verteller en beeldhouwer/schilder. De zanger en beeldhouwer/ schilder die in Vermandere huizen, leven in perfecte harmonie met elkaar. De ene heeft de andere nodig en omgekeerd. Al wat hij niet onder woorden gebracht kan krijgen kan hij kwijt in zijn beelden en schilderijen en andersom vindt hij in zijn beeldhouwen en schilderen inspiratie voor zijn muziek, kiedjes en gedichten.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Willem Vermandere


Willem Vermandere - informatie, agendas, shows, nieuws


Willem Vermandere lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap