theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Gerard van Maasakkers

Gerard van Maasakkers (Nuenen, 1949) is een Nederlandse zanger uit Noord-Brabant die in zijn eigen Brabantse taal zingt. Eind jaren zeventig weet hij als een van de eersten met dialectzang een breed publiek aan te spreken. Zingen leert hij op de kostschool in The Spruce Valley Boys. Op zijn zeventiende krijgt hij zijn eerste gitaar; 'House of the rising sun' en de baslijn van 'Spics & specs' en 'Streets of London' klinken in z’n studentenkamer in Nijmegen, waar hij de Middelbare Tuinbouwschool volgt. In die jaren dirigeert hij een jongerenkoor en schrijft hij de rockmusical 'Plint'. Later studeert hij aan de Hogere Opleiding voor Tuin- en Landschapsarchitekten (Boskoop) en daarna nog de Hoger Bosbouw- en Cultuurtechnische School (Velp).

In 1978 verschijnt de eerste elpee 'Komt er mer in', een plaat met eigen liedjes in het Brabants dialect. In korte tijd worden er meer dan 15.000 exemplaren van verkocht. Vanaf 1980 is Van Maasakkers professioneel in de muziek bezig. Hij neemt diverse elpees op, waaronder een plaat met kerst- en nieuwjaarsliederen met de Brabantse volksmuziekgroep Ut Muziek. Van 1984 tot 1987 treedt hij op met het theaterprogramma 'Zand' met pianist Dick van de Stoep. In diezelfde tijd begint hij ook met het samenstellen en presenteren van het kunst- en cultuurprogramma 'Tussen Amsterdam en Brussel' voor Omroep Brabant.

Tussen 1991 tot 2000 Van Maasakkers slaat een nieuwe weg in; samen met zijn 'Vaste Mannen' - Hein Mandos (piano) en Rinus Raaijmakers (contrabas) - presenteert hij theaterprogramma’s met eigen werk, waarbij behalve de folkinvloeden ook chansons, latin en jazzy liedjes aan bod komen. Later neemt Bart de Win de plaats in van Hein Mandos, en versterkt gitarist Cor Mutsers (ex Ilse DeLange, ex Mathilde Santing en Harry Sacksioni) de gelederen. In november 2003 ontvangt Van Maasakkers de Ad de Laat prijs.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Gerard van Maasakkers

geweest 30-jarig zangersjubileum
Folk - Folklore
geweest ALLEZ
geweest De laatste ronde. Gezongen eerbetoon aan Bram Vermeulen
eerbetoon
geweest Deze jongen
geweest Hommage aan Bram Vermeulen - avond
Seizoensopening - Van De Pijp tot De Paap 2
geweest Ik loop
Live muziek
geweest Lijflied
geweest Ticket 4 Tibet
geweest Try out nieuw programma
geweest Zicht
theaterconcert

Gerard van Maasakkers - informatie, agendas, shows, nieuws


Gerard van Maasakkers lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap