theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Lex van Someren

Lex van Someren is een visionaire kunstenaar: componist, zanger, danser en clown. Hij probeert door mengeling van mystiek, muziek en dans als medium te fungeren naar de ziel toe.

Zijn muziek is het best te omschrijven als moderne sacrale muziek. Hij gebruikt geen woorden maar wat hij is gaan noemen 'soul language' een soort van klankenschat, hierdoor meent hij dat de geest niet wordt afgeleid door de betekenis van de woorden.

Hij treedt ook op als 'Mystic Clown' een soort naïeve clown die het publiek confronteert met de zelf gefabriceerde ingewikkeldheid van het volwassenleven.

Trivia:
Geboren in Amsterdam adopteerde hij Toon Hermans als zijn meesterartiest. Vanaf 1975 legde hij zich toe op allerlei lichamelijke tradities, zoals Thai-Chi. Sindsdien is hij vaak te zien geweest bij grote manifestaties (zoals de opening van Lillehamer) en op tv.

Van Someren heeft 17 cds gecomponeerd en geproduceerd. Hij schreef het boek 'Multi-dimensional Sacred Arts'.

De Engelse dichter Kathleen Raine omschreef hem: "It is pure poetry. This mystic clown is a 'child of paradise', and we all long to be led back into that happy country. His magic touches the hardest heart".


Probeer ook de actZoeker
Shows van Lex van Someren


Lex van Someren - informatie, agendas, shows, nieuws


Lex van Someren lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap