theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Klaas Stok

Klaas Stok studeerde aan de conservatoria te Arnhem, Den Haag en Rotterdam bij Bert Matter en Hans van Nieuwkoop (orgel), bij Kees Rosenhart (klavecimbel) en bij Hans van den Hombergh en Barend Schuurman (koordirectie).

Hij is dirigent van verschillende kamerkoren in Oost-Nederland. In het bijzonder legde hij zich toe op het uitvoeren van de werken van J.S. Bach en werken uit de klassieke periode. Bij deze concerten werkte hij veelal samen met Concerto d'Amsterdam en met tal van internationaal befaamde solisten, o.a. in het Concertgebouw te Amsterdam. Hiernaast legde hij zich toe op het uitvoeren van 20e eeuws repertoire. Sinds 1996 verbonden als repetitor, is Klaas Stok nu dirigent/artistiek leider van het koor Consensus Vocalis, dat samenwerkt met o.a. het Combattimento Consort, het Concerto d'Amsterdam, het Orkest van het Oosten en van het professionele kamerkoor Capella Isalana.

Klik op foto voor vergrotingHij doceerde koordirectie als gastdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Hij is sinds 1993 vaste repetitor van het Nederlands Kamerkoor en sinds 1999 van het Collegium Vocale Gent en incidenteel bij het Schönberg Ensemble en Sinfonietta Amsterdam. Dit jaar treed hij bij het Nederlands Kamerkoor in dienst als koorleider, en zal hij het koor dirigeren met premières van nieuwe Nederlandse composities, o.a. in Parijs.

In samenwerking met de Vlaamse conservatoria en de Vlaamse Filharmonie te Antwerpen richtte hij met Philippe Herreweghe de 'Kooracademie' op, en dirigeerde dit koor met een nieuw werk van Luc Van Hove.

Als organist behaalde Klaas Stok verschillende hoofdprijzen op nationale en internationale concoursen, ook voor improvisatie, en gaf hij concerten in binnen- en buitenland. Als (stads)organist te Zutphen is hij vaste bespeler van het beroemde barok-orgel in de St. Walburgiskerk.

Voor zijn verdiensten op cultureel gebied werd hem de cultuurprijs van de stad Deventer toegekend (de Gulden Adelaar).Probeer ook de actZoeker
Shows van Klaas Stok


Klaas Stok - informatie, agendas, shows, nieuws


Klaas Stok lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• Soulfly
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap