theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Jaap Kroonenburg

Jaap Kroonenburg, na zijn studie Technische Natuurkunde in Delft leraar wiskunde en natuurkunde aan het Accent College locatie Groen van Prinsterer in Vlaardingen, behaalde in 1981 aan het Rotterdams Conservatorium het Solistendiploma (U.M.) orgel (docent André Verwoerd). Eerder slaagde hij voor het staatsexamen theorie van het Orgeldiploma B met bijvak piano (docenten Kees Bornewasser en Koos Bons). Vanaf 1968 kreeg hij interpretatielessen van Feike Asma.

Als organist is hij werkzaam geweest in Sint Pancras en Heiloo. Vanaf 1972 is hij als organist verbonden aan de Groote of Nieuwe Kerk van Maassluis, eerst als tweede organist naast Feike Asma, na diens overlijden in 1984 als vaste bespeler van het befaamde Garrelsorgel.

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur is hij in 1991 onderscheiden met de Zilveren Medaille van de Société Académique d'Education 'Arts, Sciences et Lettres' in Parijs.

In 2005 werd hij opnieuw onderscheiden, ditmaal ontving hij Vermeil (verguld) voor zijn vertolkingen van Frans-romantisch repertoire en het uitbrengen van Guilmant-werken op cd.

Jaap Kroonenburg is een stuwende kracht binnen de Orgelcommissie van de Groote of Nieuwe Kerk van Maassluis. Hij is mede-organisator van de jaarlijkse orgelconcertserie waarbij ook gastorganisten optreden, de 'Open Orgeldag' en het Govert van Wijn Orgelconcours. Dit concours is er voor conservatoriumstudenten en amateurs. Ook bij de uitvoeringen van diverse Bach-cantates en Psalmzangavonden is hij nauw betrokken.


Daarnaast geeft hij door het jaar heen talrijke orgelconcerten in het land. Hij is regelmatig te beluisteren op radio en TV en maakte diverse plaatopnamen en cd's.Probeer ook de actZoeker
Shows van Jaap Kroonenburg


Jaap Kroonenburg - informatie, agendas, shows, nieuws


Jaap Kroonenburg lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap