theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Ad van Pelt

Ad van Pelt werd geboren in 1960 te Rotterdam. Zijn ouders waren enthousiaste amateur-musici. Moeder was violiste, vader speelde piano. Het spreekt voor zich dat hij de muziek met de paplepel ingegoten kreeg. Als kleuter speelde hij regelmatig onder de vleugel, terwijl zijn ouders aan het musiceren waren. Op 5-jarige leeftijd ontving hij zijn eerste pianolessen van Ton le Duc. Ondertussen studeerde hij ook bij zijn vader. Hij ging vaak met vader mee, wanneer deze als koorbegeleider op diverse plaatsen in het land optrad. In 1974 nam hij pianolessen bij Eveline M. Jansen. Vanaf 1975 ontving hij van haar ook orgellessen.

Na het halen van zijn VWO-diploma studeerde hij hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Utrechts Conservatorium bij kees van Houten(orgel, piano), Ans Verbeek (piano) en Jan Welmers (orgel, improvisatie).

Naast het conservatorium studie was hij ook bezig met de studie muziekwetenschappen. Daarnaast deed hij ook aanvullende cursussen.

Inmiddels behoort Ad van Pelt tot de meest toonaangevende organisten van Nederland.Probeer ook de actZoeker
Shows van Ad van Pelt


Ad van Pelt - informatie, agendas, shows, nieuws


Ad van Pelt lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap