theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Raymzter

Als Raymzter(1979) begin jaren negentig van zijn tante een bandje krijgt met muziek van Public Enemy raakt de in Almere woonachtige Raymzter (zoon van een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader) in de ban van hiphop. Al snel begint hij zelf met het schrijven van Engelstalige teksten. Omdat het voor Raymzter van crucial belang is dat zijn teksten de luisteraars bereiken, gaat hij al vrij snel over in het Nederlands.

Het duurt niet lang totdat de rapper ook zijn eigen beats gaat maken om de ideale achtergrond voor zijn teksten te creeëren.
In september 2002 tekent Raymzter een platencontract bij Top Notch/Virgin. Een maand later komt de eerste single “Kutmarokkanen??!” uit. De titel is gebaseerd op een controversiële uitspraak van de Amsterdamse PvdA-wethouder Rob Oudkerk en gaat in op vooroordelen jegens Nederlandse Marokkanen.

De single wordt superclip bij MTV en krijgt in oktober zeer veel aandacht in de media. Raymzter verschijnt onder andere in het NOS-journaal, het RTL-nieuws en aan tafel bij Barend en van Dorp. Naast een nr 6 notering in de top 40 breekt hij bij clipzender The Box ook nog een record: nog nooit wordt een clip in een week zo vaak aangevraagd als “Kutmarokkanen??!” in zijn eerste week.

Verwacht van Raymzter geen grote verhalen over lekkere wijven, dikke auto’s en feestjes vol champagne. Raymzter heeft dan ook een stijl ontwikkeld die autobiografische elementen afwisselt met sociaal-politieke observaties en zijn teksten zoveel mogelijk baseert op zijn werkelijkheid en visies.

Het tweede album 'Rayacties' borduurt hier dan ook op voort al vindt Raymzter zelf het album een stuk volwassener en eerlijker dan de eerste: "Rayalistisch” is geschreven in een overgangsfase van kind naar man. 'Rayacties' is gewoon volwassener, een stuk eerlijker en nog meer een dagboek dan het eerste album. Dj Mass is wederom verantwoordelijk voor de meeste producties, maar ook op dit album staan er weer producties van Raymzter zelf.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Raymzter


Raymzter - informatie, agendas, shows, nieuws


Raymzter lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap