theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Gerard van der Zijden

Gerard van der Zijden is geboren istudeerde koordirectie bij Wim van Hern 1965 in Haarlem en studeerde orgel bij o.a. Henk Groeneweg , Arie J. Keijzer en aan het Brabants Conservatorium bij Geert Bierling.
Gerard was ondermeer organist in Rotterdam Hillegersberg. In Rotterdam-Zuid was hij 13 jaar lang verbonden aan het Ikazia ziekenhuis, en hij was organist van de Ned. Herv. kerk in Sliedrecht.

Vanaf 1 september 2000 is hij hoofdorganist van de Oude of Pelgrimvaderskerk te Rotterdam-Delfshaven. Hier bespeelt hij het monumentale Bätz-Witte orgel uit 1855 en het Koororgel van Fonteyn uit 1975, beide orgels werden gerestaureerd door Orgelmakerij Steendam uit Roodeschool. In Delfshaven heeft Gerard een orgellespraktijk en een orgelconcertserie op de zaterdagmiddag.In februari 2004 was hij finalist op het Nationaal Improvisatieconcours in Leeuwarden.

In 1999 rondde hij succesvol de studie koordirectie af bij de SNK. Hij is dirigent van Het Chr. Gem. Koor Cantate Deo te Katwijk, het koor Soli Deo Gloria uit Schoonhoven en het koor Looft den Heer uit De Meern. Gerard is naast de zondagse diensten in de Oude Kerk van Delfshaven ook regelmatig te beluisteren als koorbegeleider van onder andere het Chr. Gem. Kerckeboschkoor uit Zeist. CD opnames werden gemaakt met het koor Song of Praise uit Rotterdam, het Kerckeboschkoor uit Zeist, en het Chr. Gem. Koor Delfshaven. Dit koor hoopt in oktober van 2005 een CD op te nemen met Engelse koormuziek gezongen op Nederlandse teksten. Op het Naber orgel van de Ned. Herv. Kerk te Sliedrecht maakte hij een CD opname ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van dit instrument. In juni 2004 kwam zijn eerste solo CD uit, met orgelwerken gespeeld op het monumentale Bätz-Witte orgel (1855) van Delfshaven.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Gerard van der Zijden


Gerard van der Zijden - informatie, agendas, shows, nieuws


Gerard van der Zijden lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap